1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten Arja Juvonen äänesti lain puolesta – "Olen saanut ryhmästäni tukea ja ylpeä siitä"

Arja Juvonen oli ainoa perussuomalainen, joka äänesti perjantaina sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Hän sanoo keskustelleensa asiasta Timo Soinin kanssa etukäteen.

politiikka
Arja Juvonen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen oli ainoa perussuomalainen, joka äänesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen kertoo saaneensa tukea äänestyspäätökselleen sukupuolineutraalista avioliittolaista. Juvonen äänesti perjantaina lain muutoksen puolesta, vaikka muut puolueen edustajat äänestivät sitä vastaan.

– Olen saanut tukea, hän sanoi täysistunnon jälkeen eduskunnassa.

– Olen saanut omasta ryhmästäni tukea, ja olen ylpeä siitä.

Juvonen sanoo keskustelleensa perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa ennen tämänpäiväistä täysistuntoa. Juvonen toteaa, ettei hän pelkää mahdollisia seurauksia.

Jos olisi ollut viisas ja tiennyt, miten keplottelemalla voi olla vastaamatta kysymyksiin, ei olisi ollut tämmöistä rummutusta.

Arja Juvonen

– Timo Soinilla on äärettömän suuri sydän. Hänellä on myös hyvät ja kauniit arvot, ja olen tästä asiasta myös Timon kanssa keskustellut ja hän on tiennyt kantani.

– En pelkää mitään.

Juvonen kertoo, että hän on miettinyt asiaa neljä vuotta. Juvonen noudatti perjantaina sitä kantaa, jonka hän oli "reilusti ja avoimesti" ilmaissut vaalikoneessa.

– Ajattelen, että kerron kaiken, mitä kysytään. Mitä kannatat, mitä haluat. Jos olisi ollut viisas ja tiennyt, miten keplottelemalla voi olla vastaamatta kysymyksiin, ei olisi ollut tämmöistä rummutusta. Mutta vastasin reilusti ja olen linjani pitänyt.

Juvonen sanoo vetäytyneensä lakivaliokunnasta, koska hänen mielestään lakivaliokuntaan viedään puolueen kanta.

Täysistunnossa Juvonen aikoi äänestää oman kantansa mukaisesti. Hän mainitsee, ettei häntä ole voinut lobata tai painostaa asiassa.

– Olen elämässäni tehnyt paljon valintoja, ja mielestäni rohkeus on sellainen asia, että jos sinä et voi aamulla katsoa peiliin, kun sinä heräät, ja olet syönyt sanasi etkä pidä lupauksiasi, silloin sinulla on väärä tie, jonka olet valinnut. Minä voin mennä kotiin kirkkain silmin ja kohdata kolme lastani, perheeni, vanhempani, sukulaiseni. Ne rakkaat, koska niitä on ympärilläni ja haluan, että kaikki ovat onnellisia, Juvonen sanoi.

Lue seuraavaksi