Mikkelin hiippakunnan piispa: "Kansa ja kirkko jakaantuvat kahtia"

Mikkelin hiippakunnan piispan mukaan tämänpäiväinen äänestystulos kertoo vallalla olevasta arvojen muutoksesta. Eduskunta äänesti tänään täysistunnossaan sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta äänin 105-92.

hiippakunnat
Piispa Seppo Häkkinen
Yle

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ei ole samaa mieltä eduskunnan kanssa. Hän kuitenkin painottaa, että molempia kantoja pitää kunnioittaa.

– Tämä osoitti, että lain muuttaminen jakaa kansan ja kirkon hyvin vahvasti kahtia. Kyseessä on suuri periaate, sekä herkästi ja syvästi ihmistä koskettava ratkaisu. Mielessäni on ollut viimeaikoina jae Raamatusta "Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne", Häkkinen kommentoi.

– Itse en voi yhtyä siihen näkemykseen, joka nyt sai voiton. En ole erityisen pettynyt, koska tilanne on ollut esillä pitkään ja muutoksia on tapahtunut eri alueilla. Nyt muutos kohdistuu avioliittoon, joka on minusta yksi perustavia arvoja, Häkkinen jatkaa.

Häkkinen ei näe mahdollisella lakimuutoksella olevan välittömiä vaikutuksia kirkkoon, eikä näe tarvetta kirkon kannan muuttamiseen.

– Ratkaisulla ei muuteta kirkon opetusta: avioliitossa on edelleen yksi mies ja yksi nainen, Häkkinen muistuttaa.

Maahan syntyisi Häkkisen mielestä lakimuutoksen mukana kaksi erilaista käsitystä avioliitosta: yhteiskunnallinen ja kristillinen.