Jani Toivolan toive toteutui: Historiallinen käänne yhdenvertaisuuden puolesta

Kansanedustaja Toivola (vihr.) kaipaa yhteiskunnallista ilmapiiriä, jossa kenenkään ei tarvitse piilotella tai hävetä omaa elämäänsä tai perhettään.

politiikka
Jan Toivola.
Vihreiden kansanedustaja, uutta avioliittolakia kannattava Jani Toivola, kertoi tunnelmiaan eduskunnan äänestyksen jälkeen.

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola kertoo olevansa onnellinen ja helpottunut eduskunnan avioliittolakia koskevan äänestystuloksen vuoksi.

– Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet, se on yksi merkittävimmistä ihmisoikeuskysymyksistä tässä ajassa. Tämä on historiallinen käänne yhdenvertaisuuden puolesta ja eteenpäin katsovassa yhteiskunnassa, Toivola sanoo Yle Uutisille.

– Satun tässä asiassa kuulemaan siihen joukkoon, jota tämä erityisesti koskettaa. Totta kai jos menen itseeni, niin yhtä lailla kansalaisena kaipaan yhdenvertaisuutta.

Toivola odottaa yhdenvertaisuutta paitsi lain edessä, myös yhteiskunnallisessa ilmapiirissä.

– Että mitään ei tarvitse piilottaa, peittää tai hävetä, vaan kaikin tavoin se oma elämä tai perhe tai rakkaus ja ihmissuhde on yhtä tunnustettu.

Toivola kertoi kuukausi sitten ettei asetu ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa. Hän toivoi jättävänsä eduskunnan, joka on antanut äänensä sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.