Tornado iski Espanjan Aurinkorannikolle – video

Pienikokoinen tornado iski torstaiyönä Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevaan Torremolinokseen.

Ulkomaat
Ihmiset katselevat rannalla pienikokoisen tornadon aiheuttamia tuhoja.
Pienikokoinen tornado iski perjantaiyönä Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevaan Torremolinokseen.

Pienikokoinen tornado iski torstain vastaisena yönä Etelä-Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevaan Torremolinokseen. Tornado muun muassa tuhosi rantakahvilan, osittain paikallisen huoltoaseman sekä kaatoi puita ja lennätti irtaimistoa ja autoja ympäriinsä.

Kukaan ei loukkaantunut tornadossa, mutta silminnäkijöiden mukaan eräs autonsa juuri pysäköinyt mies ehti täpärästi väistää lähestyvän tornadon.

– Kolmelta aamuyöllä kahvilani hälytys laukesi ja sain ilmoituksen kännykkääni. Vain hetkeä myöhemmin poliisi soitti minulle ja käski tulemaan paikalle, koska tornado oli iskenyt rannalle ja tuhonnut kahvilani, tuhoutuneen rantakahvilan omistaja kertoi Espanjan yleisradioyhtiö TVE:lle.

Tornado tuhosi myös osan asuntovaunualueesta. Hätäkeskus alkoi saada ilmoituksia tuhoista aamuyöllä ja viranomaisten mukaan hätäpuheluja tuli kymmeniä. Monet liittyivät sateen vuoksi tulviviin kellareihin ja autotalleihin.

Espanjan ilmatieteen laitos on varoittanut voimakkaista sateista ja tuulista useissa Espanjan maakunnissa. Vakava myrskyvaroitus on annettu viikonlopun ajaksi lähes koko Espanjan etelä- ja itärannikolle sekä Baleaareille.

Tuulen nopeus alueella oli perjantaiyönä jopa 27 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitos varoittaa, että tuuli voi olla viikonlopun aikana yhtä voimakasta ja että sademäärät voivat olla kymmeniä millimetrejä parin tunnin aikana. Aallot voivat olla merellä jopa neljä metriä korkeita.

Kanarian saarilla perjantaina sijaitseva matalapaine liikkuu viikonlopun aikana kohti koillista ja aiheuttaa voimakkaita sateita ja tuulia.

Juttua korjattu 20.20. Tornado iski torstain vastaisena yönä eikä viime yönä.