Etelä-Ranska sateiden ja tulvien kourissa – tuhansia evakuoitu

Itä-Pyreneiden ja Auden maakunnissa on evakuoitu sunnuntaina yli 3 000 ihmistä tulvien tieltä ja kymmeniä teitä on suljettu.

Kaupunki veden vallassa.
Itä-Pyreneiden ja Auden maakunnissa on evakuoitu sunnuntaina yli 3 000 ihmistä tulvien tieltä ja kymmeniä teitä on suljettu.

Etelä-Ranskaa koettelevat rankkasateet ja tulvat.

Ranskan ilmatieteen laitos (siirryt toiseen palveluun) on antanut sunnuntaina korkeimman, punaisen varoituksen Itä-Pyreneiden ja Auden maakuntiin kovien sateiden ja tulvavaaran takia. Myös tuulet puhaltavat navakasti.

Itä-Pyreneiden pääkaupungissa Perpignanissa asuva Yle Uutisten avustaja Ismo Nykänen kertoo, että sunnuntain vastaisen yön aikana evakuoitiin 500 ihmistä tulvien tieltä. Päivän aikana Perpignanin lähellä olevan Aglyjoen alajuoksulta on evakuoitu 3 000 asukasta lisää.

Meteorologien mukaan alueella voi sataa tänään paikoitellen jopa 50 millimetriä tunnissa. Muutaman päivän sisään Itä-Pyreneillä voi sataa ennätykselliset 400 millimetriä vettä.

Viranomaiset ovat varoittaneet Aglyn veden nousevan tänään lähes seitsemään metriin. Lisäksi riski padon murtumisesta on suuri. Myös muiden Itä-Pyreneiden ja Auden alueen jokien pelätätään tulvivan äyräiden yli. Tästä syystä punaista varoitustilaa on jatkettu maanantaihin puoleen päivään.

Lisäksi kymmeniä teitä on suljettu tulvivan veden vuoksi, ja viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään kotonaan.