Taisteluharjoitukset näkyvät ja kuuluvat Uudellamaalla

Varusmiesten taisteluharjoituksia järjestestetään tällä ja ensi viikolla pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla. Taisteluharjoituksiin osallistuu noin tuhat varusmiestä.

Kotimaa
Suomi on kova pala jo pelkästään historian valossa. Meitä ei tunneissa eikä päivissä voi lannistaa, sanoo kenraali Gustav Hägglund. Kuva Karjalan prikaatin taisteluharjoituksista marraskuulta 2013.
Yle

Noin tuhannen varusmiehen taisteluharjoitukset näkyvät tällä ja ensi viikolla eri puolilla pääkaupunkiseutua ja läntistä Uuttamaata. Harjoituksia järjestetään 1.–5.12. sekä 8.–11.12. Taisteluharjoitusten lisäksi joukot liikkuvat alueilla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Taisteluharjoituksissa käytettävät paukkupatruunat eivät ole vaarallisia sivullisille, mutta aiheuttavat melua. Harjoitusjoukot eivät rajoita muiden liikkumista.

Harjoitusten tarkoituksena on joukkojen toiminnan kehittäminen Uudenmaan rannikolla ja pääkaupunkiseudun ympäristössä. Kaartin jääkärirykmentin johtamiin harjoituksiin osallistuu lisäksi varusmiehiä Porin prikaatista, Uudenmaan prikaatista ja Hämeen rykmentistä.