1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Italialaishotelli räjäytettiin poikkeuksellisen pitkän oikeustaistelun jälkeen – video

Alimurissa sijainnut keskeneräinen rantahotelli räjäytettiin maan tasalle sunnuntaina. Rakennuksen kohtalosta oli kiistelty oikeudessa jo kaksikymmentä vuotta.

Ulkomaat
Keskeneräinen rantahotelli räjäytetään maan tasalle.
Alimurissa sijainnut keskeneräinen rantahotelli räjäytettiin maan tasalle sunnuntaina. Rakennuksen kohtalosta oli kiistelty oikeudessa jo kaksikymmentä vuotta.

Napolin eteläpuolella Alimurissa sijainnut keskeneräinen hotelli räjäytettiin sunnuntaina maan tasalle sen jälkeen kun kaksikymmentä vuotta jatkunut oikeuskiista rakennuttajien ja ympäristöaktivistien välillä oli ratkennut.

Hotellin rakennustyöt keskeytettiin jo viisikymmentä vuotta sitten. Luksushotellissa oli tarkoitus olla sen valmistuttua 150 huonetta.

Keskeneräinen ”Ecomonsteriksi” eli ekohirviöksi kutsuttu hotelli sijaitsi Sorrennon niemimaalla, jota on kutsuttu yhdeksi Italian kauneimmista alueista. Monien mielestä keskeneräisen hotellin betoniranka pilasi rannikon maiseman.

Hotellin purkuun käytettiin yhteensä 60 kiloa räjähteitä, jotka oli sijoitettu ympäri hotellin rakenteita 1 200 kohtaan.

Sadat ihmiset kerääntyivät seuraamaan räjäytystä veneistä ja vastapäiseltä rannalta. Ympäristöjärjestö Lega Ambiente sanoi räjäytyksen olleen suuri voitto luonnonsuojelijoille. Kun hotellin jäänteet on siivottu pois, tontti muutetaan kaikille avoimeksi puistoksi.

Ihmiset seuraavat keskeneräisen hotellin purkua räjäyttämällä.
Sadat ihmiset kerääntyivät seuraamaan keskeneräisen hotellin purkua räjäyttämällä Alimurissa 30. marraskuuta.Ciro Fusco / EPA
Lue seuraavaksi