Hyppää sisältöön

Oinonen: Adoptio homoperheeseen voitava estää testamentilla

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) haluaa avioliittolakiin adoptiotestamenttipykälän, joka antaisi vanhemmille mahdollisuuden estää lastensa adoptoiminen homopareille.

Kuva: Yle

Perussuomalaisten kuopiolainen kansanedustaja Pentti Oinonen haluaa avioliittolakiin pykälän, joka antaisi lasten vanhemmille mahdollisuuden estää lastensa adoptoiminen homopareille. Oinonen aikoo esittää, että lakiin kirjattaisiin lasten vanhemmille mahdollisuus tehdä niin sanottu adoptiotestamentti.

Esitys testamenttipykälästä juolahti Oinosen mieleen eilen tervastulilla mietiskellessä.

– Ehdottomasti on pidettävä lasten vanhemmille mahdollisuus tehdä adoptiotestamentti. Testamentti takaisi sen, ettei heidän lapsiaan saa adoptoida samaa sukupuolta oleville vanhemmille, jos molemmat lasten vanhemmat vaikkapa menehtyisivät jossakin tilanteessa tai eivät muutoin pystyisi heitä hoitamaan, Oinonen toteaa.

Oinonen arvioi tämän olevan useiden vanhempien toive.

– Ei varmasti moni vanhempi toivo sitä, että jos he tapaturmaisesti menehtyvät, että heidän lapsensa sitten adoptoidaan homoperheisiin, Oinonen toteaa.

Yle Savon kansanedustajatentissä vieraillut Oinonen aikoo esittää perussuomalaisille, että avioliittolaki otetaan esille hallitusneuvotteluissa.

Oinosta ei nähdä Linnan juhlien tanssiparketilla

Kansanedustaja Oinonen aikoo jättää väliin presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton. Oinonen on boikotoinut Linnan juhlia myös aiempina vuosina.

Oinonen aikoo osallistua Kuopion torilla järjestettävään koko kansan itsenäisyyspäivän juhlaan. Oinosen mielestä itsenäisyyspäivän juhlinta pitäisi hajottaa useisiin eri kaupunkeihin.

– Minkä takia niiden yksien täytyy siellä kristallikruunujen alla olla, kun köyhä kansa kurjistuu vaan. Ei heillä ole itsenäisyypäivänä syödä edes silliä, saati sitten kaviaaria, Oinonen linjaa.