1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mäelle mahtuu erilaista väkeä – Pispalassa juhlitaan viriiliä paikalliskulttuuria (video)

Tampereen Pispalassa on monta syytä juhlaan. Suomen kotiseutuliitto valitsi sen vuoden kaupunginosaksi 2014 ja lisäksi Pispalan kulttuuriyhdistys palkittiin vuoden taideteko -palkinnolla.

Kotimaan uutiset
Soppaa tarjolla Pispalan paikallisjuhlassa

Pispalassa on juhlittu maanantaina kahta tunnustusta. Kaikille avoimessa paikallisjuhlassa oli illan täydeltä ohjelmaa lasten biisinikkaroinnista illan kruunanneeseen tuliesitykseen.

Haulitehtaan lavalle nousivat Ville Leinonen & Mikko Kuorelahti, Heikki Salo, Pimento ja Hanhiniemi - Rauhala MAD. Juhlassa annettiin asukkaille puheenvuoroja ja esiteltiin aktiivisia pispalalaisia yhdistyksiä ja monipuolista kulttuurielämää.

Pispalan identiteetti on vahva

Soppaa tarjolla Pispalan paikallisjuhlassa
Kansankeittiö tarjosi juhlassa keittoa, kahvia ja kahvileipää.Jan Hynnä / Yle

Pispalan asukasyhdistyksen hallituksen jäsen Toivo Autiosaari sanoo, että pispalalainen identiteetti on moninaisuus ja suvaitsevaisuus. Kansankeittiö tarjosi juhlassa keittoa, kahvia ja kahvileipää.

– Jo kauan sitten tiedettiin, että mäelle mahtuu paljon erilaista väkeä, sanoo Autiosaari.

Laulua ja esiintyjiä paikallisin voimin
Kulttuuriosuuskunta Uulun jäseniä esiintyi Meidän Pispala -juhlassa. Jan Hynnä / Yle

Juhlan järjestäjät pitävät Pispalan tulevaisuudesta puhumista tärkeänä tunnustusten juhlimisen ohella tärkeänä. Alueen ihmiset ovat ilmaisseet huolensa Pispalan tulevaisuudesta, kun Tampereen kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto harkitsee joitakin yhdistysten toimitiloiksi vuokrattujen rakennusten myymistä.

– Tottakai mielessä on huoli jatkosta. Monen yhdistyksen toiminta vaarantuu, mikäli kaupunki toteuttaa myyntisuunnitelmat, sanoo illan juontaja ja paikallisjuhlan järjestäneen Pispalan Moreeni ry:n puheenjohtaja Jari Niemelä.

Lapsilla oli oma askartelunurkkaus
Lapset pääsivät askartelemaan ja satuilemaan.Jan Hynnä / Yle
Lue seuraavaksi