1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mikkelin monitoimiareenaa kaavaillaan nousevaksi 2017 – valtiolta odotetaan miljoonia

Mikkelin monitoimiareena on nostettu Suomen Urheiluliiton toiseksi kärkihankkeeksi, kertoo Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Kotimaan uutiset
Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy, Haaja & Arwo Desing Oy:n havainnekuva monitoimihallista
Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy, Haaja & Arwo Desing Oy

Mikkelin monitoimiareenan suunnittelu nytkähti maanantaina eteenpäin, kun Mikkelin ammattikorkeakoulun hallitus päätti investoida Areena-hankkeeseen viidellä miljoonalla eurolla.

– Tämä liittyy osaltaan Mikkelin ammattikorkeakoulun sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun fuusioon. Fuusioneuvotteluissa osakassopimukseen osana fuusiota kirjattiin, että tähän hankkeeseen tehdään viiden miljoonan euron investointi. Lisäksi on pikkaisen vielä lisääkin sukan varressa, kertoo Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Mikkelin Kalevankankaalle jäähallin viereen kaavaillun areenan hintalappu on kokonaisuudessaan 15 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoululla on oman viiden miljoonan euron investoinnin lisäksi kasassa puoli miljoonaa euroa Suomen Nuoriso-opistolta. Lisäksi ammattikorkeakoulu toivoo Mikkelin kaupunkia osallistumaan rahoitukseen.

– Toivotaan, että vuoden kuluttua syksyllä kaupunginvaltuusto tekee 6 miljoonalla osakkeiden ostopäätöksen.

Miljoonia euroja Areena-hanke odottaa myös valtiolta. Areenaa esitetään vielä tämän vuoden puolella valtion liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2016–2019. Koivikon mukaan Suomen Urheiluliitto on nostanut Mikkelin monitoimiareenan toiseksi sisäliikunnan kärkihankkeeksi.

– Tällä tulee olemaan suuri henkinen apu ja varmasti merkittävä vaikutus, kun valtio tekee päätöksiä Areena-hankkeen liikuntarakentamistukipäätösten osalta. Toinen hanke on Olympiastadionin peruskorjaus ja toinen Mikkelin hanke. Olen entistä vakuuttuneempi, että valtion taholta päätös on miljoonaluokan tukipäätöksiä, Koivikko pohtii.

Areenalle tavoitteena on rakentaa 2000–3000 hengelle istumapaikat. Areenalla on tarkoituksena huomioida myös opiskelijaliikuntatarpeet. Mikkeliin toivotaankin uutta koulutusohjelmaa.

– Fuusiosopimukseen liittyy myös se, että kun 2017 uusi ammattikorkeakoulu aloittaa, niin me haemme opetus- ja kulttuuriministeriöltä uusia koulutusvastuita. Osakassopimukseen on kirjattu, että ensimmäinen mahdollinen sijoittuu Mikkeliin. Meidän näkökulmasta se olisi esimerkiksi liikuntaan, terveyteen ja esimerkiksi ikääntyvään väestöön liittyvää koulutusta.

Areenan avajaisia kaavaillaan vuodelle 2017.

Lue seuraavaksi