IMF:n Lagarde: Öljyn hinnanlasku hyvä uutinen maailmantaloudelle

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Christine Lagarde arvioi öljyn hinnanlaskua Yhdysvaltojen Washingtonissa. Uutistoimisto AFP:n mukaan öljyn hinta on laskenut kesäkuusta saakka.

talous

Öljyn hinnan lasku voi vahingoittaa joitakin raakaöljyn viejiä, mutta on kaiken kaikkiaan hyvä asia maailmantaloudelle, Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Tulee olemaan voittajia ja häviäjiä, mutta neton perusteella se tietää hyviä uutisia maailmantaloudelle, Lagarde sanoi eilen maanantaina Yhdysvaltojen Washingtonissa.

AFP kertoo öljyn hinnan laskeneen noin kolmanneksella kesäkuusta saakka.

Vaikka jotkut öljynviejät kärsivät hinnanlaskusta, tämä piristää globaalia kasvua huomattavasti, AFP kirjoittaa uutisessaan. Kuluttajat ja yritykset entistä maksavat vähemmän energiasta.

– (Kasvu) on todennäköisesti ylimääräiset 0,8 prosenttia kehittyneimmille maille, koska ne kaikki ovat öljyntuojia. Olipa kyseessä Yhdysvallat, Japani, varmasti Eurooppa… Tai Kiina, Lagarde sanoi. Öljyntuottajamaiden järjestö Opec päätti viime torstaina, ettei se ryhdy tuotantorajoituksiin raakaöljyn hinnanlaskun pysäyttämiseksi.

Lähteet: AFP