Saadaanko Varkauden seudulle matkaluistelurata? Innostusta kartoitetaan parhaillaan

Paikallinen urheiluseura on laittanut liikkeelle nettikyselyn, olisiko radalle käyttöä. Nyt lähimmät järviradat sijaitsevat talvisin Rantasalmella ja Kuopiossa.

Matkaluistelu
Ice Marathon -rata Kuopion matkustajasatamassa
Pertti Huotari / Yle

Varkauden seudulla on virinnyt ajatus matkaluisteluradan perustamisesta.

Paikallinen urheiluseura Savon Dynamo on laittanut liikkeelle nettikyselyn (siirryt toiseen palveluun), jonka tarkoituksena on selvittää, olisiko järven jäälle tehtävälle matkaluisteluradalle tarvetta.

– Meille on tullut asiasta kiinnostuneilta kyselyitä keväästä saakka. Nyt kartoitetaan, olisiko myös muut kuin seuramme jäsenet innostuneita käyttämään rataa, kertoo Savon Dynamo ry:n puheenjohtaja Markku Levänen.

Levänen muistelee, että Varkaudessa ei ole ollut matkaluistelurataa pariin vuoteen. Edellinen rata oli Huruslahdella ja sitä ylläpiti Varkauden Urheiluautoilijat.

– Yksi mahdollinen paikka radalle olisi jatkossakin Huruslahdella, mutta rata voitaisiin tehdä myös esimerkiksi Joroisiin tai Leppävirralle.

Kyselyyn voi vastata tämän viikon loppuun saakka. Tällä hetkellä lähimmät järven jäälle tehdyt matkaluisteluradat löytyvät talvisin Rantasalmelta ja Kuopiosta.

Leväsen mukaan vielä ei ole pohdittu tarkemmin, milloin rata voitaisiin ottaa käyttöön ja millä mallilla sitä ylläpidettäisiin.