Ravintolayrittäjät torjuvat verojohtajan puheet lounassetelien lopettamisesta

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen esittää Kauppalehden haastattelusta lounassetelien ja -korttien lopettamista. Matkailu- ja Ravintolapalveluyrityksiä edustajava MaRa torjuu hankkeen tiukasti.

talous

Ravintola- ja matkailualan yrittäjiä edustava MaRa pitää verojohtajan esitystä lounassetelien ja -korttien lopettamiseksi vaillinaisena.

MaRan mukaan verojohtaja Pekka Ruuhosen ehdotuksessa ei ole otettu huomioon kaikkia vero-, työllisyys- ja muita vaikutuksia, joita verotuen poistamisella (siirryt toiseen palveluun) olisi.

MaRan arvion mukaan verotuen poistaminen vähentäisi lounasruokailijoiden määrää. Se johtaisi suoraan kuntien ja valtion verotulojen vähenemiseen ja työttömyyden kasvuun.

MaRa vertaa esitystä edustuskulujen verovähennysoikeuden poistamiseen. Hallitus laski saavansa muutoksella 38 miljoonan euron säästöt, mutta PTT laski siitä kertyneen 17 miljoonan euron kulut.

Selvityksen jälkeen edustuskulujen verovähennysoikeuteen tehtiin uusi muutos vuoden 2015 alusta lähtien.

MaRa muistuttaa myös, että lounasedun poistaminen johtaisi palkkojen nostamiseen, koska työntekijöille pitää jotenkin korvata mahdollisesti häviävä etu.