1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulupukin Youtube-kanava odottaa yli 10 miljoonaa katselukertaa jouluksi

Lapin joulupukin virallinen Youtube-kanava Santatelevision odottaa katsojamäärän nousevan edelleen. Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen odottaa, että kanavalla katsotaan tällä joulukaudella videoita noin kymmenen miljoonaa kertaa.

viihde
Joulupukki
Joulupukki uuden tervehdysvideon kuvauksissa Joulupukin pääpostissa Napapiirillä lokakuussa 2014.Santatelevision

Santatelevision-kanavalle tuotettuja videoiden katsojamäärät kasvavat vuosittain noin sadan prosentin vauhtia.

Lapin Joulupukilla on ollut neljä vuotta oma Youtube-kanava. Kanavaa tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy. Uusia videoita tuotetaan kanavalle kymmenittäin joka vuosi. Kanavan videot kuvataan Rovaniemen alueella, ja ennen kaikkea Napapiirin Joulupukin pajakylän kohteissa, kuten Joulupukin pääpostissa.

– Joulupukki on osa suomalaista kansanperinnettä, eikä Lapin aidon Joulupukin kanssa ole syytä kalastella Youtube-“skuuppeja”. Joulupukkia ei tule myöskään pilata liialla kaupallisuudella. Oikeanlaisten Joulupukki-videoiden on hyvä olla aitoutta viestiviä, sekä lapsia ja lapsenmielisiä kunnioittavia, arvioi Lappalainen.

Joulupukin Santatelevision Youtube-kanavalla on videoita kuudella kielellä: suomi, englanti, ranska, italia, espanja ja brasilian portugali. Ensi vuodeksi Joulupukki TV suunnittelee myös uusia kieliversioita. Jatkossa tarkoitus olisi tarjota videoita myös saksaksi, puolaksi ja japaniksi.

Lue seuraavaksi