Lahdessa ei ole senttiäkään lunta, lumilautailukisa järjestetään silti

Lumesta ei ole tietoakaan, mutta itsenäisyyspäivää vietetään kuitenkin Lahdessa lumilautaillen. Stars of Stadium -tapahtumaan rahdataan rekkalasteittain lunta jäähalleista.

urheilu
Stars of the Stadium Lahdessa 2013. Lumilautailija hyppää hyppyristä ja yleisö seuraa.
Hanna Lumme

Lumilautailu- ja freestylehiihtotapahtuma Stars of Stadium tuo vauhtia Lahden itsenäisyyspäivään.

Tapahtumapäällikkö Mikko Kittelä uskoo, että itsenäisyyspäivä on hyvä aika kisoille, koska ihmisillä on vapaata ja kaupat ovat kiinni.

– Me haastamme perinteitä hyvällä mielellä. Ei silloin päivällä ole juurikaan tekemistä, kaupat ovat kiinni ja ihmisillä ei ole muuta kuin aikaa. Ajattelimme, että tehdään itsenäisyyspäivälle hyvä tapahtuma. Ihmiset pääsevät ulkoilemaan sekä seuraamaan viihdettä ja ehtivät kotiin vielä katsomaan Linnan juhlia.

Messukeskuksen kupeeseen rakennetaan parhaillaan puitteita rail-kilpailulle. Tapahtuma pidetään ensi kertaa tähän aikaan vuodesta. Myös paikka on uusi.

Lipun ostaminen jää viime tinkaan

Lumen puute ei Kittelän mukaan haittaa. Lunta tuodaan jäähalleista pari sataa kuutiota eli kymmenkunta rekkakuormallista.

– Meillä on pieni määrä lunta valmiina edellisistä sateista ja jäähalleilta saamme sitä oikein hyvin.

Meillä on pieni määrä lunta valmiina edellisistä sateista ja jäähalleilta saamme sitä oikein hyvin.

Mikko Kittelä

Mikko Kittelä toivoo viikonlopuksi suosiollista säätä ja paikalle tuhansia katsoja. Ennakkoon lippuja on myyty Kittelän mukaan satoja.

– Suurin osa ihmsisitä tulee portille ostamaan lipun. Ehkä talouskin näkyy siinä, että aika varovaisesti ennakkolippuja ostetaan. Ihmiset miettivät edellisenä päivänä ja tapahtuma-aamunakin, millainen ilma on ja lähtevätkö he paikalle.

Kilpailusarjoissakin on vielä tilaa muutama päivä ennen kisojen alkua. Ainoastaan miesten suksisarja on täynnä.

Naisten ja juniorien sarjaan sekä lumilautailun sarjoihin puolestaan mahtuu vielä osallistujia.

Urheilun lisäksi ohjelmaan kuuluu musiikkia ja moottoripyörätemppuja.