Ritaluoma: Sunny Car Centerin vaarallinen mainospylväs on korjattu

Yle kertoi maanantaina kuinka Hämeenlinnassa moottoritien varrella sijaitsevan Sunny Car Centerin mainospylvään sähköjärjestelmä on osin vaarallinen. Sähkösyöttörasiasta oli suojakansi kadonnut. Toimitusjohtaja Markku Ritaluoma viestii nyt, että rasia on korjattu ja sähkölaite on asianmukainen.

Kotimaa
Sähkörasiasta on kansi pois ja johdot ovat esillä
Mainospylvään sähkörasiasta on kansi kadonnut ja johdot ovat helposti saavutettavissa.Miki Wallenius / Yle

Suurta autokauppaa Hämeenlinnaan havitelleen ja sitten karille menneeen hankkeen taustayhtiö Sunny Car Center on jälleen alkuviikosta ollut medioissa. Tällä kertaa puhutti valtakunnan kuuluisuuttakin saaneen mainospylvään kunto.

Yle kävi maanantaina paikan päällä katsastamssa pylvään kunnon jolloin ilmeni, että torpaan juurella olevan sähkönsyöttö oli osin vaarallinen. Muovisesta sähkörasiasta oli suojakansi kadonnut ja johtoihin pääsi kuka tahansa käsiksi.

Yhtiömme ilmoittaa että on tehnyt korjaustoimenpiteen kyseiseen sähkölaitteeseen

Markku Ritaluoma

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma vahvisti tiistaina aamupäivällä että yhtiö on tarttunut toimeen ja korjauttanut vaarallisen rasian.

– Yhtiömme ilmoittaa että on tehnyt korjaustoimenpiteen kyseiseen sähkölaitteeseen ja kyseessä varmaan on ollut ilkivalta. Sähkölaite on nyt lainmukainen, sanoo Markku Ritaluoma Ylelle lähettämässään viestissä.

Maaantainan pylvään rakentaneen Tammerneon Oy:n toimitusjohtaja Sami Liponkoski sanoi yhtiönsä asentajien korjaavan tarvittaessa rasian, vaikka vastuu pylväästä on Sunny Car Centerillä edelleen.

SCC ei koskaan maksanut tolpan rakennuskustannuksia. Pylvään pystyttänyt Tammerneon Oy perää ulosoton kautta yli 180 000 euron saataviaan.