Porin pigmenttitehtaan ulosmarssi laajenee

Porin Huntsmanin tehtaan eli pigmenttitehtaan toimihenkilöt marssivat ulos yhdeltä. Työntekijöiden aamu- ja päivävuorot ovat jo marssineet ulos, ja iltavuoro tekee asiasta parhaillaan päätöstä.

Kotimaa
Porin pigmenttitehdas
Matti Kauvo / Yle

Porin Huntsmanin työntekijöitä ja toimihenkilöitä on marssinut ulos työpaikaltaan Kaanaassa sijaitsevasta pigmenttitehtaasta. Syynä ovat suuret yt-neuvottelut, jotka tähtäävät enimmillään 150 työpaikan vähentämiseen.

Toimihenkilöt marssivat ulos kello yhdeltä. Tehtaalla on noin 200 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Työntekijöillä työmaakokouksia

Työntekijöiden vuorot tekevät päätökset ulosmarssista omissa kokouksissaan. Aamu- ja päivävuorot ovat jo marssineet ulos. Iltavuoro päätyi myös omassa kokouksessaan marssimaan ulos tehtaalta, kunhan tuotantoa saadaan ajettua alas. Työntekijöitä on yhteensä 350.

– Työntekijät lähtevät sitä mukaa, kun työstä voi irrottautua turvallisesti. Nyt ulos marssineet palaavat töihin torstaina, kemian työntekijöiden pääluottamusmies Juha Grönmark sanoo.

Isot säästötavoitteet

Huntsman osti aiemmin muun muassa Sachtlebenin ja Kemiran omistaman tehtaan viime vuonna. Tuolloin ei kerrottu väen vähennystarpeesta, ja edelleen työnantaja on kertonut tuotannon laajentamissuunnitelmista.

Poriin kohdennetuista 17 miljoonan dollarin säästöistä 12 miljoonaa dollaria haetaan yhtiön ilmoitusten mukaan henkilöstövähennysten kautta ja loput sopeuttamistoimenpiteillä ja uudistamalla rakenteita.

Lisätty iltavuoron ulosmarssi klo 15:28.