Ylen uutisorganisaatio uudistuu – tv-juontajat nimetty

Ylen tv-uutisten ja tv:n ajankohtaisohjelmien juontajat on nimetty. Nimitykset ovat osa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan uudistamista.

Kotimaa
Annika Damström ja Matti Virtanen.
Annika Damström ja Matti Virtanen.Jyrki Valkama / Yle

Ylen tv-uutisten ja tv:n ajankohtaisohjelmien juontajat on nimetty. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan organisaatio ja toimintamalli uudistuvat vuoden 2015 alussa, ja nimitykset ovat osa tätä uudistamista.

Tv-uutisten juontajat ovat Jussi-Pekka Rantanen, Piia Pasanen ja Matti Rönkä. Lähetystoimittajia ovat Marjukka Havumäki ja Marjo Rein. Lähestystoimittajat auttavat televisiolähetyksen rakentamisessa ja tekevät tarvittaessa uutisjuontajavuoroja ja studion muita suoria osuuksia.

Aamu-tv:n uutisten juontajina toimivat puolestaan Heta-Leena Sierilä ja Tommy Fränti.

A-studiossa juontajina ja lähetystoimittajina toimivat Matti Virtanen, Kirsi Heikel ja Seija Rautio. A-Studio: Talk -ohjelman juontajina jatkavat Susanne Päivärinta ja Jan Andersson. Perjantain A-studiota juontavat Annika Damström ja Markus Liimatainen.

Ajankohtaisen kakkosen ja Pressiklubin juontajina jatkavat tutut kasvot. Ajankohtaista kakkosta juontaa Salla Paajanen, Pressiklubia Ruben Stiller.

Aamu-tv:n juontajat kerrotaan myöhemmin.