Tuija Brax on valittu Sydänliiton pääsihteeriksi

Nykyinen vihreiden kansanedustaja aloittaa Sydänliiton pääsihteerinä alkuvuodesta 2015.

Kotimaa
Tuija Brax
Tuija Brax.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja, oikeustieteen kandidaatti Tuija Brax (vihr.) on valittu Suomen Sydänliiton pääsihteeriksi. Hänet valittiin laaja-alaisen yhteiskunnallisen toimintansa ja järjestötoiminnan hyvän tuntemuksen perusteella.

– Braxilla on erinomaiset edellytykset kehittää Sydänliiton toimintaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Sydänliiton puheenjohtaja Matti Uusitupa sanoo.

Tuija Brax aloittaa Sydänliiton pääsihteerinä alkuvuodesta 2015, kun nykyinen pääsihteeri sosiaalineuvos Tor Jungman jää eläkkeelle. Brax ilmoitti syyskuussa, että hän ei asetu ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Tuija Brax on ollut kansanedustaja vuodesta 1995 ja vihreiden puheenjohtaja vuosina 1995–97. Vuosina 2007–2011 hän oli oikeusministerinä. Hän on toiminut myös monissa kansalaisyhteiskunnan luottamustoimissa, muun muassa Suomen Ihmisoikeusliitossa ja Kirkon ihmisoikeuskysymysten neuvottelukunnassa.

Vuonna 1955 perustettu Suomen Sydänliitto on kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö, joka edistää sydänterveyttä. Sydänliittoon kuuluu yli 70 000 henkilöjäsentä, 17 alueellista sydänpiiriä, kolme valtakunnallista yhdistystä sekä 234 paikallisyhdistystä.