Vuoden luontovapaaehtoinen on pohjoiskarjalainen suurpetomies

Metsähallitus on palkinnut Marko Kettusen hänen vapaaehtoistyöstään luonnon hyväksi. Kettusta kiitetään muun muassa työstä suurpetojen ja erävalvonnan hyväksi.

Kotimaa
Marko Kettunen ja Halla-koira hangella.
Heli Immonen

Vuoden luontovapaaehtoisena on palkittu pohjoiskarjalainen suurpetomies. Metsähallituksen luontopalvelut palkitsee Marko Kettusen vapaaehtoisesta työstä luonnon hyväksi. Kettunen käyttää valtavat määrät aikaansa luonnossa liikkumiseen ja innostaa muita samaan. Kettunen on ollut perustamassa suurpetoryhmää (siirryt toiseen palveluun) Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiriin.

Tämä on tunnustus sekä suurpedoille että luonnonsuojelijoiden, metsästäjien ja viranomaisten väliselle maastossa tapahtuvalle yhteistyölle.

Marko Kettunen

– Marko tekee kärsivällistä ja erittäin tärkeää työtä lajisuojelun parissa. Mahtavaa, että Markon kaltaisia aktiivisia superihmisiä on olemassa, valintaraadissa mukana ollut kansallispuistokummi Mikko ”Peltsi” Peltola sanoo.

Kettusen kaltaiset vapaaehtoiset ovat myös tärkeä apu erävalvonnalle. Luonnossa liikkujien ansiosta valvojien tietoon on tullut havaintoja, jotka muuten olisivat jääneet huomiotta ja jotka voivat johtaa laittomuuksien jäljille.

– Tämä on tunnustus sekä suurpedoille että luonnonsuojelijoiden, metsästäjien ja viranomaisten väliselle maastossa tapahtuvalle yhteistyölle, tunnustuksen saaja Marko Kettunen kiittää.

Metsähallituksen luontopalvelut palkitsee vuosittain Vuoden luontovapaaehtoisen, joka on omalla panoksellaan edistänyt suomalaisen luonnon suojelua tai virkistyskäyttöä.