1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keminmaa

Lappia lopettaa Keminmaan ja Kolarin toimipisteet

Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuusto päätti tiistaina, että Keminmaan ja Kolarin toimipisteet lopetetaan. Niiden toiminnot siirretään muille paikkakunnille. Lisäksi kalatalouskoulutus siirtyy Simosta Kemiin.

Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Koulutuskuntayhtymä Lappia keskittää toimintaansa neljälle paikkakunnalle; Kemiin, Tornioon, Tervolaan ja Muonioon.

Lappian toimipisteiden lopettaminen Keminmaasta ja Kolarista sinetöityi tiistaina. Yhtymävaltuusto päätti Keminmaan toimipisteen lakkauttamisesta äänestyksen jälkeen, Kolaria koskevan päätöksen kohdalle kirjattiin eriävä mielipide.

Lisäksi ensi syksynä kalatalouskoulutus siirtyy Simosta Kemiin. Vuotta myöhemmmin Keminmaasta siirretään autoalan koulutus Kemiin ja turva-alan koulutus Tornioon.Lähihoitajakoulutus siirtyy Kolarista Muonioon ensi syksynä.

Investoinnit kiinteistöihin ja kalusteisiin

Lappia sopeuttaa talouttaan ensi vuoden budjetissa muun muassa pitämällä investoinnit pieninä. Kiinteistö- ja kalusteinvestoinnteihin käytetään noin 2,4 miljoonaa euroa ja niillä on tarkoitus tehostaa toimintaa kun toimipaikkojen määrä vähennetään nykyisestä kuudesta neljään.

Kulukuurin taustalla ovat muun muassa opetusministeriön tekemät koulutuspaikkaleikkaukset. Lappiassa sopeuttamistarve on 6,5 miljoonaa euroa vuoteen 2016 mennessä.

Lappiassa uskotaan, että leikkauksia on luvassa ensi vuoden jälkeenkin.