1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oikeudessa hävinnyt Tuija: "Tämä oli vasta eka erä"

Pirkanmaan käräjäoikeudessa K-Citymarketille hävinnyt Tuija Hanhisalo sanoo, että tuomiosta huolimatta oikeuteen lähtö kannatti.

Kotimaan uutiset
myyjä, Tuija Hanhisalo
Jan Hynnä / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeudessa K-Citymarketille hävinnyt osa-aikainen kassatyöntekijä Tuija Hanhisalo pitää tuomiota vääryytenä.

– Ihmiset tekevät vastentahtoisesti osa-aikatyötä eivätkä millään saa tunteja nousemaan. Suuri vääryys tässä on tapahtunut, Hanhisalo sanoo.

Hanhisalo on työskennellyt osa-aikaisesti K-Citymarketissa Tampereen Lielahdessa vuodesta 1988. Viime aikoina hänen työmääränsä on ollut 31 tuntia viikossa.

Hanhisalo haastoi työnantajansa oikeuteen Palvelualojen ammattiliiton tuella. Hanhisalon mielestä hänen työtuntimääränsä olisi pitänyt lisääntyä, koska työpaikalle oli palkattu lukuisia uusia työntekijöitä.

Käräjäoikeuden mukaan työnantaja sai palkata uusia työntekijöitä, vaikka osa-aikaisten työtunnit eivät lisääntyneet täyteen viikkotuntimäärään. Kauppa perusteli toimintaansa muun muassa asiakasvirtojen vaihtuvuudella ja sillä, että suuri osa uusista työntekijöistä oli palkattu sesonkityöhön ja määräaikaisiksi.

"Systeemi on saatava muuttumaan"

Jos joillakin muillakin on tällaisia juttuja, että on tehnyt vastentahtoisesti osa-aikatyötä vuodesta toiseen, niin kyllä suosittelen vetämään eteenpäin.

Tuija Hanhisalo

Hanhisalon mukaan tämänpäiväisestä tuomiosta huolimatta oikeuteen lähtö kannatti.

– Tekisin uudestaankin, ja tämä oli vasta eka erä, Hanhisalo sanoo.

Hanhisalo kertoo saaneensa ihmisiltä paljon kannustavaa palautetta.

– Jos joillakin muillakin on tällaisia juttuja, että on tehnyt vastentahtoisesti osa-aikatyötä vuodesta toiseen, niin kyllä suosittelen vetämään eteenpäin. Kyllä systeemi on saatava muuttumaan niin, että ihmisillä on oikeus saada kokopäivätyötä, Hanhisalo sanoo.

Hanhisalon mielestä tapaus pitää viedä ylempiin oikeusasteisiin. Hanhisaloa ja toista työntekijää oikeudessa edustava Palvelualojen ammattiliitto ilmoittikin, että se valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Juttua tarkennettu 12.12. klo 12:12: Osa-aikaisten työtunnit lisääntyivät, mutta eivät täyteen viikkotuntimäärään.

Lue seuraavaksi