1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

#lupavälittää: "Kyyneleet tulevat silmiin nähdessä kuinka nuoret välittävät meistä vanhoista"

Nuoret haastettiin tänä syksynä Ylen Lupa välittää -kampajan myötä järjestämään lähialueensa vanhuksille ikimuistoisia tapahtumia. Sotkamossa Tenetin koululaiset ilostuttivat vanhuksia näytelmällä ja joulukalenterilla.

ilmiöt
Sotkamolainen Heikki Koskiniemi esitti Tenetin koulun joulunäytelmässä sheikkiä.
Sanna Kähkönen / Yle

Elvi Jokelainen, Seija Hakkarainen, Heikki Koskiniemi ovat kokoontuneet Sotkamon Turinatuvalle Lupa välittää -kampanjan myötä. Elvi Jokelaiselle paikka on jo entuudestaan tuttu.

– Olen tottunut käymään täällä ja katsonut tempausta telkkaristakin. Kyyneleet tulevat silmiin nähdessä kuinka nuoret välittävät meistä vanhoista. Nyt tänne oli erityisen mukava tulla, kun on järjestynyt ohjelmaakin. Tähän on vielä niin helppo tulla.

Tänä syksynä Yle haastoi Lupa välittää -kampanjalla suomalaiset yläkoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset järjestämään lähialueen vanhuksille ikimuistoisia tapahtumia. Kainuussa kampanjassa mukana oli Sotkamon lisäksi Kajaani ja Vaala. Tenetin koulun seiskaluokkalaiset halusivat esittää kampanjan nimissä Joulunäytelmän.

– Roolini on esittää näytelmässä Sheikkiä. Alun perin tämä tehtiin meidän koululle, mutta aika äkkiä huomasimme, että tämähän toimii tässä kampanjassakin oikein hyvin,sanoo Heikki Koskiniemi.

#lupavälittää - kampanjan myötä Tenetin koulun oppilaat esittivät Sotkamossa joulunäytelmän.
Lupa välittää - kampanjan myötä Tenetin koulun oppilaat esittivät Sotkamossa joulunäytelmän.Sanna Kähkönen / Yle Kainuu

Tenetin koulun opettaja Seija Hakkarainen on ilahtunut, kun ikä-ihmisten ja nuorten kohdatessa. Joulunäytelmän lisäksi oppilaat ovat tehneet Turinatupaa joulukalenterin.

– Yksi kirjekuori vastaa aina yhtä luukkua, jokainen luokka sai tehdä luukun. Oppilaskunta, tukioppilaat ja opettajat osallistuivat myös ja se toi koko koululle kivaa säpinää.

– Täytyy kyllä tunnustaa sanoneeni aluksi, ettei tällaiseen taida olla aikaa. Sitten mietin yön yli ja muistin joulunäytelmämme.

Täytyy kyllä tunnustaa sanoneeni aluksi, ettei tällaiseen taida olla aikaa.

Seija Hakkarainen

Sotkamolainen Elvi Jokelainen on erityisen iloinen koululaisten tekemästä joulukalenterista. Luukkujen avaaminen jännittää ikäihmistäkin.

– Tuntuu ihan huimalta katsoa, että mitä sieltä on tulossa, sanoo Elvi Jokelainen.

Tenetin koulun tempaus jatkuu keväällä.

– Tulemme tänne taatusti uudelleen, lupaa opettaja Seija Hakkarainen.

Lue seuraavaksi