Aino Suholalle Pro Finlandia

Laukaalainen sanataiteilija Aino Suhola saa itsenäisyypäivänä Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. Suhola saa samalla viikolla toisenkin huomionosoituksen, sillä puolustusministeri on myöntänyt hänelle Rintamaveteraaniliiton Kunniaristin.

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Laukaalainen sanataiteilija Aino Suhola saa itsenäisyyspäivänä Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin. Huomionosoitus on Suholalle mitä mieluisin:

– Arvostan Pro Finlandiaa erityisesti kunniamerkin nimen vuoksi. Se on viesti siitä, että jokainen voi omaa lahjaansa käyttää hyväksi ja palvellla isänmaataan.

Suhola on tehnyt pitkän uran sanataiteen – kirjoittamisen ja puhumisen – parissa. Hän on julkaissut 12 teosta ja kirjoittanut useita näytelmiä sekä teatterimonologeja. SuholanRakasta minut vahvaksi-teos julkaistiin viime syksynä italiaksi.

Jokainen voi omaa lahjaansa käyttää hyväksi ja palvella isänmaataan.

Sanataiteilija Aino Suhola

Suhola oli vuodet 1975-2010 sanomalehti Keskisuomalaisen toimittajana. Sanataide on näkynyt myös journalistisessa työssä: Suholan juttujen on sanottu täyttävän teoksen tunnusmerkit. Vuodet 1991-1999 hän toimi keskustan kansanedustajana.

Valtion tiedonjulkistamispalkinnon hän sai vuonna 1990. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Jäätyään eläkkeelle Keskisuomalaisesta Suhola on jatkanut kolumnien kirjoittamista, lisäksi hän kiertää edelleen ympäri Suomea puhumassa pienen ihmisen ja suuren ihmisyyden asianajajana – puheet ovat enemmän taidetta kuin luennointia.

Pro Finlandia on suomalaisille taiteilijoille myönnettävä Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkki, tänä vuonna se myönnettiin kymmenelle taiteilijalle.