1. yle.fi
  2. Uutiset

Haaparannanlehti: Kylpylähotellista pakolaiskeskus

Pohjois-Ruotsissa Haaparannalla sijaitsevasta entisestä kylpylähotelllista tulee pakolaiskeskus, kertoo Haaparannanlehti. Lehden mukaan kylpylähotellin omistaja on tehnyt asiasta sopimuksen.

Ulkomaat
Cape East
Risto Koskinen / Yle

Haaparannan entisen kylpylähotellin Cape Eastin muuttuminen pakolaiskeskukseksi on varmistunut. Asiasta kertoi ensimmäisenä Haaparannanlehti.

Kylpylähotellin omistaja Roger Akelius on lehden mukaan tehnyt sopimuksen kylpylähotellin vuokraamisesta. Pakolaiskeskuksen taustalla on Jokarjo-niminen yritys, jolla on vastaavaa toimintaa Norrbottenissa myös Övertorneålla. Cape Eastiin voidaan majoittaa 500 turvapaikanhakijaa.

– Olen todella iloinen, että Cape Eastia voidaan käyttää avustustoimintaan, Akelius kommentoi.

Kylpylä on asukkaiden käytettävissä

Akeliuksen mukaan koko hotellia ei tarvita turvapaikanhakijoiden asumiseen.

– Mutta minulla ei ole mitään suunnitelmia tilojen rinnakkaiseen käyttöön. Kaikkia tiloja saa käyttää parantamaan vieraiden elämänlaatua. Kylpylä, sauna, uima-altaat, kuntosali ja koulutustilat ovat käytettävissä, Akelius sanoo.

Akeliuksen mukaan uusi toiminta Cape Eastissa alkaa suhteellisen välittömästi eli heti, kun kaikki on saatu järjestettyä.

Ruotsin maahanmuuttovirastolla on sopimus Jokarjon kanssa 500 turvapaikanhakijan väliaikaisesta asumisesta Haaparannalla.

Lue seuraavaksi