1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Leipurin Oyj peruu pörssiin listautumisensa

Leipurin Oyj ilmoitti marraskuun lopussa hakeutuvansa pörssiin, mutta perui listautumisensa ruplan romahtamisen vuoksi.

Leipurin Oyj:n hallitus ja sen ainoan osakkeenomistajan Aspo Oyj:n hallitus ovat päättäneet keskeyttää 20.11.2014 julkistetun listautumisannin ja peruuttaa toistaiseksi Leipurin Oyj:n hakeutumisen NASDAQ OMX Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Leipurin julkisti aiemmin keskiviikon aikana pörssitiedotteen neljännen vuosineljänneksen tuloksen heikkenemisestä aiemmin julkistettuun tulosennusteeseen nähden. Leipurin pitkän aikavälin tavoitteet eivät ole muuttuneet.

– Venäjän ruplan ulkoisen arvon romahtaminen 24.11.2014 alkaen suhteessa euroon, noin 17 %, on lisännyt epävarmuutta sijoittajien keskuudessa Venäjällä toimivien yhtiöiden kehityksen suhteen. Vaikka Leipurin liiketoiminta Venäjällä on vähäriskistä, instituutiosijoittajien sijoitusilmapiiri Leipurin listaamiseen on muuttunut negatiiviseksi. Aspo arvioi myöhemmin Leipurin listaamisen edellytykset, sanoo Aspo Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Gustav Nyberg yhtiön tiedotteessa.

Yleisöantiin osallistuneiden sijoittajien merkinnän yhteydessä maksama merkintävarausmaksu maksetaan takaisin sijoittajille.

Leipomo- ja elintarviketeollisuutta palveleva yritys kertoi lokakuun lopussa haluavansa kasvaa paitsi Valko-Venäjällä, myös Venäjällä ja muissakin IVY-maissa.

Leipurin myy sekä raaka-aineita että laitteita teollisuudelle.