Vexi Salmen sanoittama joulukantaatti esitetään uutena versiona

Sotkamon kirkon odotetaan täyttyvän taas ääriään myöten, kun joulukantaatti Ääretön hiljaisuus esitetään sunnuntaina ammattimaisella kokoonpanolla.

kulttuuri
Sotkamon kirkko
Sanna Kähkönen / Yle

Viime vuonna Sotkamossa esitetty joulukantaatti keräsi kanttori Risto Vähäsarjan mukaan katsojia ympäri Oulujokivartta. 1 500-paikkainen Sotkamon kirkko oli täpötäynnä. Nyt Vexi Salmen sanoittama joulukantaatti esitetään uudestaan, mutta tälläkin kertaa vain kerran.

– Viime vuonna menestys oli huikea. Koimme, että se on niin hyvää musiikkia. Tästä tehtiin myös levy Ääretön hiljaisuus, joka ilmestyi marraskuussa. Sama kokoonpano teki levyn, joten oli luontevaa, että he tulevat esiintymään, kertoo kantaatin säveltänyt Vähäsarja.

Viime vuonna kantaatti esitettiin harrastajapohjalta, mutta nyt mukana on jyväskyläläinen 30-henkinen Cantinovum-kamarikuoro ja kapellimestari Matti Makkonen, joka on orkestroinut kantaatin jousista ja puhaltimista koostuvalle kahdeksanhenkiselle Nova Ensemble -orkesterille.

Kantaatin solisteina ovat baritoni Esa Ruuttunen, basso Jaakko Hietikko, mezzosopraano Anna Tahkola, tenori Martti Niskanen, baritoni Juha Vähäsarja ja mezzosopraano Päivi Pentikäinen. Kantaatin lisäksi Sotkamon kirkossa esitetään sunnuntaina (siirryt toiseen palveluun) kahdeksan Risto Vähäsarjan säveltämää joululaulua.