Kantaaottava sarjakuvataiteilija palkittiin: "Ajattelen yhä, olenko riittävän hyvä"

Oululaiselle sarjakuvataiteilija Ville Rannalle on myönnetty yksi tämän vuoden Suomi-palkinnoista. Palkinto on suuruudeltaan 22 000 euroa.

kulttuuri
Faktan ja fiktion sekoittaminen kiinnostaa Ville Rantaa.
Yle / Liisa Louhela

Kulttuuriministeri Pia Viitanen on jakanut vuoden 2014 Suomi-palkinnot. Palkinnon arvo on 22 000 euroa ja Suomi-palkinnot jaetaan veikkausvoittorahoista.

Oululainen sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta on yksi palkituista. Hän on palkinnosta yhtä aikaa onnellinen ja hämillään.

– Palkinnon saaminen on ihanaa, mutta taiteilijana myös ahdistavaa. Mietin, olenko riittävän hyvä taiteilija ja totean aina, että en. Tavallaan vähän niin kuin hävettää, mutta tietysti olen tästä iloinen ja otettu, Ranta sanoo.

Hän kertoo, että palkinto mahdollistaa hänelle keskittymistä taiteelliseen työhön, josta saa elannon satunnaisesti ja pitkällä aikavälillä.

– Ja tietenkin se saattaa tuoda tuotantoani esille. Teen kirjoja ja tarkoitus on, että ne löytävät lukijat.

Hän kertoo muistavansa palkinnon yhteydessä Kaltion entistä paatoimittajaa Jussi Vilkunaa, joka on hänelle yhä tärkeä mentor.

Muita tänä vuonna palkittuja ovat Rockyhtye Popeda, elokuvaaja Timo Salminen, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela sekä Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry. Suomi-palkinto annetaan tunnustuksena huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta, merkittävästä urasta tai lupaavasta läpimurrosta.