Yle Kainuun lähetysaika radiossa pitenee

Radio Suomen uudistuminen vuoden 2015 alussa tuo muutoksia myös alueellisiin lähetyksiin. Kainuun kuulumisia kuullaan jatkossa myös lauantaisin.

Yle Radio Suomi
Juontaja Tuukka Myllymäki Yle Kainuun studiossa.
Hanne Kinnunen / Yle

Suomen kuunnelluin, lähes kaksi miljoonaa suomalaista viikoittain tavoittava radiokanava Yle Radio Suomi päivittää ohjelmakarttaansa 7.1.2015 alkaen.

– Herkku on se, että alueiden lähetysaika kasvaa. Lähetykset jatkuvat arki-iltaisin neljänä päivänä viikossa kello 18 asti. Saamme lisää läsnäoloa myös niille kuuntelijoille, jotka ovat alkuillasta mukana, kertoo Yle Kainuun ja Yle Oulun päällikkö Aki Karjalainen.

Kun alueelliset toimitukset lopettavat radiolähetyksen, Radio Suomen lähetykset siitä eteenpäin jatkuvat suorana lähetyksenä.

– Vaikka Radio Suomi on Suomen kuunnelluin kanava, niin myös vakiokuuntelijoille on tarjottava uutta kuunneltavaa. Ohjelmistomuutoksia on tarpeellista tehdä, vaikka ne saattavat ensireaktiona aiheuttaa harmia siitä, että oman lempiohjelman paikka muuttuu.

Uudistusten takana on laajat kuuntelijatutkimukset. Ylen alueradiot kuuluvat loppiaisen jälkeen myös lauantaisin osana valtakunnallista lähetystä.

– Lauantaisin klo 9-12 tulee Suomi-kierros, jossa käydään joka alueella, viikoittain myös Kainuussa. Joka viikko käydään läpi tapahtumia ja ilmiöitä eri puolilla Suomea, kertoo Aki Karjalainen.