Muusikot ylistävät Mad Professoria – kalliita vehkeitä mutta viimeisen päälle

Kaiuttimia ja vahvistimia maailmalle menestyksekkäästi vievä turenkilainen Mad Professor yritys on kuin Apple-tarina aikoinaan. – Aloimme tehdä kestäviä ja laadukkaita tuotteita eikä myyntiodotuksia ollut, sanoo Harri Koski. Nyt yrityksen liikevaihto on 1,2 miljoonaa euroa ja muusikot lähettelevät ylistäviä sähköposteja Janakkalaan.

Kotimaa
Harri Koski soittaa kitaraa
Mad Professor Harri Koski sanoo olevansa onnellinen miesMikko Moilanen / Yle

– Mad Professor -nimi antaa meille vapauden innovoida ja olla rohkea. Nimi oli heitto, mutta on kantanut, kuvailee yrityksen syvintä ydintä Harri Koski. Hän sanoo olevansa onnellinen mies, joka voi mennä joka aamu töihin hyvillä mielin. Hyvää palautetta asiakkailta on tullut jo pitkään, mutta aina se tuntuu yhtä hyvältä.

Kauppalehden tuoreimmassa myyntirankingissa Mad Professor on jälleen vientiyritysten ykkönen.

– Paremmaksi ei voi enää pistää, mutta koko ajan kehittelemme uutta. Tammikuussa matkustamme jälleen Kaliforniaan ja mukana on uusi kaapeli, josta odotamme mullistavaa juttua, Koski juttelee.

Kun Mad Professor yrityksen nettisivuja selailee, silmiin pistää asiakkaiden runsas kirjo: Pee Wee Charles, Pete Anderson, Jaden Carlson, Matt Sorum (Guns N’ Roses, The Cult, Velvet Revolver, Roll Hall of Fame member), Michael Vance, Jake Morelli (Bruno Mars, Ne-Yo, The Roots, Roberta Flack, Ed Sheeran, Jennifer Hudson..) jne. Edesmennyt Nick Curran (Deguello, Fabulous Thunderbirds, Jimmy Vaughan, Charlie Sexton,Hubert Sumlin) oli myös lähettänyt Koskelle tärkeää postia, jossa muusikko kertoo, miten onnellinen on kun Mad Professorin on laitteiden avulla voinut tehdä musiikkia.

Look cool and sound amazing

Rick Eckhardt

– Yeah man! I love the pedal. Use it all the time. I really dig it, Curron kirjoitti.

Rick Eckhardt on myös antanut palautetta (soittanut mm. lukemattomien artistien kanssa kuten Charlie Daniels, Willie Nelson, Shania Twain, Ted Nugent, Merle Haggard, Glen Campbell, Joe Perry, Steven Tyler, Jerry Lee Lewis..).

- I have never used any finer pedals. With so much attention to detail they are well built, look cool and sound amazing!

Menestys ei onnen kantamoinen

Vuosi 2014 on ollut kaiken kaikkiaan Mad Professorille täynnä suitsutuksia ja palkintoja.

– Pitkä kova työ on tuottanut tuloksen. Olemme kiertäneet maailmalla messuilla yli kymmenen vuotta. Ei tämä ole onnenkantamoinen vaan monen summa. Koen, että kun saa tehdä sitä työtä, mistä itse pitää ja elää sillä, on onnistunut. Meillä on hyvä tiimi, oikeat ihmiset tekemässä oikeita asioita. Ryhmätyö on tärkeää.

Ja Harri Koski listaa koko firma, alihankkijat, jälleenmyyjät, maahantuojat. Kun firma on laajentanut pedaalien suuntaan, yritys on laajentunut mm. Iso-Britanniaan ja Aasiaan.

Muusikkona itsekin ja vahvistinten maahantuojana hän aikoinaan lähti niitä kehittelemään, kun alalla oli "kehnoja laitteita".

Meillä on hyvä tiimi, oikeat ihmiset tekemässä oikeita asioita.

Harri Koski

– Halusimme tehdä tuotteen, joka kestää ja on laadukas. Sattumaa ehkä myös, mutta oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Me lähdimme liikkeelle todella kalliilla vahvistimella käsityönä, eikä ollut edes myyntiodotuksia. Saimme brändin, että laadukkaita, mutta todella kalliita. Halusimme tarjota mahdollisuuden ostaa soundia edullisemmin pedaalin muodossa ja ehdimme markkinoille juuri pedaalibuumin alussa. Jos nyt lähtisimme, markkinat olisivat jo tukossa.

– Pidän itseäni onnistujana; olen onnistunut ja ja pidän itseäni myös onnellisena ihmisenä. Ja toivoisin, että meillä Suomessa olisi enemmänkin näitä onnistujia. Tässä Suomen taloudellisessa tilanteessa onistujat ovat vähässä. Haluan kannustaa, että kun tekee määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti niin kyllä tuonne maailmalle mahtuu, niitä laadukkaita tuotteita, Koski lisää.

Suomalaiset onnistujat -nettijutut liittyvät Radio Suomen Torstaiseuraan. Maakuntaradiot kautta Suomen haluavat nostaa itsenäisyyspäivän alla esiin omien alueidensa onnistujia.