Pohjois-Karjalan radion lähetysaika lisääntyy

Tammikuun alussa Pohjois-Karjalan oman maakuntaradion arki-iltojen lähetysaikaa pidennetään. Lisäksi lauantaisin alkaa uusi ohjelma Suomi-kierros, jossa esille nousevat myös Pohjois-Karjalan tapahtumat.

Pohjois-Karjala
Pekka Sivukari on yksi Yle Pohjois-Karjalan kanavaäänistä.
Anu Rummukainen / Yle

Radio Suomen ohjelmistoa uudistetaan ja samalla alueellinen läsnäolo vahvistuu. Pohjois-Karjalan radion lähetysaika jatkuu lähes jokaisena arkipäivänä tunnilla. Lauantaina aamupäivällä klo 9-12 kuullaan kattava kierros Suomesta, sieltä missä tapahtuu.

Suomi-kierros tuo radioaalloille myös pohjoiskarjalaisia tapahtumia, ilmiöitä ja ihmisiä.

– Alueellinen läsnäolo lisääntyy merkittävästi – 4 arki-iltana lähetys jatkuu klo 18:aan. Lauantain Suomi-kierros on ainutlaatuinen ohjelma, jonka vain Radio Suomi voi tarjota. Sekin tuo alueellista läsnäoloa lisää, Yle Pohjois-Karjalan päällikkö Jyrki Utriainen kertoo.

– Työvuorottelujen kautta reportterimme ovat edelleen enemmän paikalla iltaisin ja viikonloppuisin siellä, missä tapahtuu. Pystymme tarjoamaan pohjoiskarjalaisille entistä parempaa palvelua, Utriainen jatkaa.

Muutoksia toteutetaan kuuntelijoiden toiveiden ja tutkimustiedon perusteella. Tavoitteena on, että Radio Suomi on entistä hyväntuulisempi ja kuuntelijoitaan ajassa eläen palveleva kanava. Radio Suomen ohjelmapäällikkö Saila Mattila kertoo, että Ylen suosituimmat radiopersoonat saavat lisää tilaa ohjemistossa. Samalla uusintojen määrää vähennetään.

Ohjelmisto muuttuu 8.1.2015.