Suomalaiset onnistujat: "Hyvät rummut syntyvät innostuksesta" – video

Moni suomalainen ja ulkomaalainenkin rumpali soittaa Porin Toejoella kasatuilla rummuilla. Rummuntekijä Jaakko Aaltonen toteuttaa lapsuuden unelmaansa.

kulttuuri
Mies pitelee rumpusymbaalia.

Into, innovatiivisuus ja rakkaus musiikkiin. Siinä ovat porilaisen Jaakko Aaltosen teesit menestymiseen. Mies elättää itsensä nuorena poikana syttyneellä intohimolla, rumpujen tekemisellä.

Aaltonen on jo pidempään ollut tuttu nimi Porin musiikkipiireissä. Nykyään nimi on jo maankuulu. Moni suomalainen ja ulkomaalainenkin rumpali soittaa Porin Toejoella kasatuilla rummuilla. Aaltosen työhuoneen seinällä roikkuvia rumpukalvoja ovat signeeranneet maan ykkösrumpalit, muun muassa Anssi Nykänen.

– Kaiken takana on innostus musiikkiin. Lisäksi vaaditaan innovatiivisuutta ja paljon työtä. Mutta innostus on tärkein. Jos ei sitä ole, hommat loppuu siihen. Innostusta ei voi feikata.

Perustana hyvä suunnittelu

Aaltosen kiinnostus rumpuihin heräsi jo varhain. Jotain rummun tapaisia tuli väänneltyä jo pienenä poikana. Ensimmäiset rummut tuli kasattua 1994.

– Sain jenkeistä sopivia aihioita ja osia. Siitä se pikku hiljaa lähti. Välissä oli vähän hiljaisempaa, mutta 2000 -luvulla aloin tehdä niitä enemmän.

Aaltosen mukaan rummun tekeminen lähtee hyvästä suunnittelusta. Soittajan kanssa käydään läpi, mihin soitin tulee ja minkälaista settiä on tarkoitus heittää. Logistiikkakin vie aikansa. Komponentti voi matkata laivalla Aasiasta jopa kuukauden.

– Suunnitteluvaihe on pisin. Siihen verrattuna rumpujen kasaaminen on nopea vaihe. Päälle tulee vielä testailua ja muuta. Ja joskus ehtii jopa nauttimaan lopputuloksesta keikoilla.

Suomalaiset onnistujat -nettijutut liittyvät Radio Suomen Torstaiseuraan. Maakuntaradiot kautta Suomen haluavat nostaa itsenäisyyspäivän alla esiin omien alueidensa onnistujia.