Ydinvoima jakaa edelleen Keski-Suomen kansanedustajia

Eduskunta äänestää tänään jälleen ydinvoimasta. Käsittelyssä on Fennovoiman kaavaileman uuden ydinvoimalan jatkolupa.

ydinenergia
Eduskunta.
Yle

Fennovoiman ydinvoimaluvasta tehtiin periaatepäätös vuonna 2010. Peistä on viime aikoina taitettu siitä, onko nyt käsittelyssä uusi lupa vai vanhan luvan täydentäminen. Hallituksessa päädyttiin siihen, että kyseessä on vanhan luvan täydentäminen ja laitostoimittajan muutos. Vihreät katsoivat, että kyse oli uudesta luvasta, ja lähti hallituksesta.

Keskisuomalaisia kansanedustajia ydinvoimapäätös jakaa. Yle Keski-Suomen edustajille tekemän kyselyn (vastaajia 7/10) mukaan jatkolupaa kannattavat** Mikael Palola** (kok.), Tuula Peltonen (sd.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.). Vastaan ovat Susanna Huovinen (sd.), Aila Paloniemi (kesk.) ja Eila Tiainen (vas.). Perussuomalaisten Kauko Tuupainen kannattaa, mutta vain siinä tapauksessa, että 60 prosentin kotimaisen omistuksen ehto täyttyy.

Vuoden 2010 äänestyksessä nyt istuvista keskisuomalaisedustajista Mauri Pekkarinen (kesk.) kannatti uutta ydinvoimalaa, ja *Anne Kalmari *(kesk.) vastusti sitä. Kantansa kyselyssä kertoneet aikovat äänestää samoin kuin äänestivät vuonna 2010.

Eduskunnan on arvioitu hyväksyvän Fennovoiman jatkoluvan. Viime aikoina eniten keskustelua on herättänyt se, että laitostoimittaja on venäläinen Rosatom.