1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Malmin kentälle luvassa jatkoaikaa – Ministeri etsii ilmailijoille myös uutta kenttää

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) käynnistää kartoituksen, jossa etsitään Helsingin seudulta jatkopaikkaa Malmilta pois joutuville harrasteilmailijoille. Trafi ja ministeriö puolestaan katsovat, että Malmilla voitaisiin lentää mahdollisesti pari vuotta nyt suunniteltua pidempään ilman lennonjohtoa.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) lupaa etsiä harrasteilmailijoille uusia alueita Malmin kenttää korvaamaan.

Risikko käynnistää kartoituksen mahdollisesta harrasteilmailuun osoitettavasta kentästä Helsingin seudulla.

Ministeri tapasi torstaina Malmin kentän lakkauttamisesta ja harrastuksensa tulevaisuudesta huolestuneita ilmailijoita. Ministerin mukaan nyt aloitettavaan kartoitukseen kutsutaan mukaan myös ilmailun edustajat.

Valtio on päättänyt luopua Malmin kentän toiminnoista ja maista syksyllä 2016. Samalla kentällä loppuu lennonjohto mikä vaikeuttaa myös harrasteilmailua.

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämässä riskikartoituksessa kuitenkin todetaan, että toimintaa voitaisiin jatkaa mahdollisesti pari vuotta myös ilman lennonvarmistuspalveluja.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi puolestaan arvioi, että ilmailua voitaisiin jatkaa Malmilla vielä vuoden 2018 loppuun asti ns. korpikenttänä.

Trafi kuitenkin vaatii, että mikäli lennonjohtoa ei kentällä ole, lennot pitäisi rajoittaa vain näkösääolosuhteisiin ja koneilta vaadittaisiin myös mm. korkeuden ilmoittava transponderi.

Lisäksi Malmin ympäristöstä tehtäisiin radiovyöhyke, jossa radiopuhelimen käyttö on pakollista sekä maassa että ilmassa.