Vacon-kaupat: Danfoss Drivesin tavoitteena haastaa markkinajohtaja ABB

Danfoss-konsernin odotukset uudesta vaasalaisvahvisteisesta taajuusmuuttajaliiketoiminnasta ovat korkealla. Danfoss Drives liiketoimintayksikön tavoitteena on haastaa tulevaisuudessa markkinajohtaja ABB.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasalaisesta taajuusmuuttajavalmistaja Vaconista tuli osa Danfoss-konsernia joulukuun alussa. Tanskalaisen Danfoss-konsernin operatiivinen johto esittäytyi taajuusmuuttajatehtaan henkilökunnalle torstaina.

Konsernin operatiivinen johtaja Kim Fausing sanoo Danfossin odottavan paljon uudelta taajuusmuuttajaliiketoiminnalta. Liiketoimintojen uudistus näkyy ulospäin nopeasti muun muassa yhtiöiden nykyisten myyntiorganisaatioiden osalta. Vaconin tehtaan ulkoiset tunnusmerkit uudistuvat ensi vuoden aikana.

Konsernin uuden taajuusmuuttajaliiketoiminnan, Danfoss Drivesin toimitusjohtajaksi nimitetty Vesa Laisi sanoo, että tulevaisuuden tavoitteena on haastaa alan markkinajohtaja ABB. Laisin mukaan se on mahdollista, kun kaksi menestynyttä yhtiötä yhdistää voimansa. Tanskasta on jo haettu mallia muun muassa toimintojen kehittämiseen.

– Parannamme Vaasan tehtaan kilpailukykyä niillä alueilla joissa voimme hyödyntää isomman toimijan oppeja.

Toimitusjohtaja Laisin mukaan Danfossin viesti Vaasan tehtaan työntekijöille oli positiivinen. Esimerkiksi kaikkien Vaconin olemassaolevien tuotteiden myynti ja valmistus jatkuu.

– Hyvällä tuurilla ja markkinoiden avustuksella valmistusmäärät voivat myös kasvaa, Laisi maalailee.