TVO saattaa päättää Olkiluoto 4:n kohtalosta ennen vuodenvaihdetta

Olkiluoto 4:n rakentamisluvan jättämisestä ei ole tehty TVO:ssa vielä lopullista päätöstä. Yhtiö ei saanut lupahakemuksen jättämiselle haluamaansa lisäaikaa valtioneuvostolta.

Kotimaa
Havainnekuvassa ydinvoimalat Olkiluoto 3 ja Olkiluoto 4.
Havainnekuvassa ydinvoimalat Olkiluoto 3 ja Olkiluoto 4.Yle Uutisgrafiikka, lähde: TVO

Energiayhtiö Teollisuuden Voima toivoo voivansa kertoa ennen joulua ratkaisustaan Olkiluoto 4:n osalta.

TVO yritti saada lisäaikaa rakentamislupahakemuksen jättämiselle, mutta valtioneuvosto kieltäytyi toiveesta. Yhtiön on jätettävä lupahakemus ensi kesään mennessä, tai valtion periaatepäätös nelosreaktorista raukeaa.

"Ei vielä päätöstä"

TVO:n viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa sanoo, että yhtiö ei ole vielä tehnyt mitään ratkaisuja suuntaan tai toiseen.

Tilanne on tosiaan ihan auki.

Viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa

– Tilanne on tosiaan ihan auki. Toivottavasti pystymme kertomaan jotain mahdollisimman pian, ehkä jo ennen vuodenvaihdetta, Tuohimaa sanoo.

Tuohimaan mukaan TVO:lla on kaksi vaihtoehtoa. Joko rakentamislupahakemus jätetään ennen määräaikaa tai siitä luovutaan tällä kertaa ja uusi hakemus jätetään, kun viivästynyt Olkiluoto 3 saadaan vihdoin valmiiksi.

Eduskunta äänestää perjantaina Fennovoiman ydinvoimaluvasta. Fennovoiman lupa eteni valtioneuvostossa samassa syyskuisessa kokouksessa, jossa päättäjät hylkäsivät Olkiluoto 4:n rakentamislupahakemuksen jättämisen lisäajan. Hallitus päätti asiasta äänestyksen jälkeen.