Sotilaslakimies: Rynnäkkökivääri saattoi kadota rikollisten tilaustyönä

Porin prikaatin harjoituksissa Niinisalossa katosi rynnäkkökivääri tiistaina. Asetta ei ole löydetty laajoista etsinnöistä huolimatta. Sotilaslakimies Heikki Kohijoen mukaan se on saattanut kadota rikollisjärjestön tilaustyönä.

Kotimaa
Kadonnutta varusmiehen rynnäkkökivääriä etsitään Niinisalossa.
Rynnäkkökiväärin katoamisen jälkeen aloitettiin Niinisalon metsässä laajat etsinnät. Kivääristä ei kuitenkaan löytynyt merkkiäkään.Jari Pelkonen / Yle

Puolustusvoimat on aloittanut tutkinnan Niinisalosta kadonneesta rynnäkkökivääristä. Tutkinnanjohtaja, sotilaslakimies Heikki Kohijoki pitää rikoksen mahdollisuutta hyvin todennäköisenä, koska asetta ei ole löytynyt. Hänen mukaansa katoaminen on ollut mahdollisesti jopa tilaustyö.

– Se vaihtoehto on otettu huomioon, koska olosuhteet olivat katoamisen aikaan pimeät. On mahdollista, että joku rikollisjärjestö on järjestänyt aseen hankkimisen, Kohijoki kertoo.

Syytteiden nostaminen on vielä harkinnassa

Puolustusvoimien oikeudellinen osasto jatkaa tapauksen tutkintaa. Toistaiseksi tutkinnassa on kuulusteltu aseen kadottanutta varusmiestä ja joitakin hänen kanssaan harjoituksiin osallistuneita henkilöitä.

– Pyrimme selvittämään olisiko joku nähnyt jotain tähän tilanteeseen liittyvää. Harjoitukseen osallistui satoja henkilöitä, joten kaikkia emme pysty kuulustelemaan, Kohijoki toteaa.

Aseensa kadottanutta varusmiestä epäillään tällä hetkellä palvelusrikoksesta. Kohijoen mukaan tilanteen kokonaiskuva pitää vielä selvittää ennen kuin päätetään nostetaanko varusmiestä vastaan syytteitä.