Valmennusyhtiö Barcelonasta tulee Eerikkilään apuun nostamaan suomalaista jalkapalloa huipulle

Eerikkilän urheiluopistossa Tammelassa uskotaan, että suomalainen jalkapallo saadaan iskuun kymmenessä vuodessa. Urheiluopisto on hankkinut apuun ympäri maailmaa jalkapalloa valmentavan yhtiön Barcelonasta. Urheiluopisto on panostanut lajiin myös palkkaamalla suomalaisia jalkapallon ammattilaisia.

urheilu
Mies Puolilähikuvassa
Jukka Töyli /Yle

Eerikkilän urheiluopiston tavoitteena on nostaa osaltaan suomalainen jalkapallo huippukuntoon kymmenessä vuodessa.

Miksei huipulle pääseminen onnistu, koska se onnistui squashille ja alppihiihdolle?

Näin kysyy Kyösti Lampinen, joka vetää nyt Eerikkilässä Sami Hyypiä Akatemiaa.

Meillä on jalkapallossa poikia ja tyttöjä, jotka ovat ihan riittävän potentiaalisia

Kyösti Lampinen

Lampinen on toiminut valmennusjohtajana Suomen Squashliitossa. Hänen aikanaan suomalaispelaaja saavutti kaikkein aikojen korkeimman sijoituksen.

Suomen Hiihtoliiton valmennusjohtajana ollessaan Lampinen oli mukana nostamassa Kalle Palanderia ja Tanja Poutiaista maailman huipulle.

– Meillä on jalkapallossa poikia ja tyttöjä, jotka ovat ihan riittävän potentiaalisia. Eerikkilässä Sami Hyypiä Akatemian rooli on kerätä faktoja ja luoda toimintaan lisäarvoa. Samalla antaa myös hyvää valmentajakoulutusta.

Sami Hyypiä Akatemia saa jatkossa apua jalkapallovalmennukseen myös Barcelonasta. Teknis- taktista täydennyskoulutusosaamista tuo ensi vuonna Tammelaan espanjalainen Soccer Services Barcelona, jolla on näppinsä pelissä monen maailman jalkapllohuipun valmennuksessa.

Soccer Services Barcelona on nostanut nimipelaajia menestykseen

SSB on espanjalainen jalkapallovalmennuksen palveluita tarjoava yritys, jossa työskentelee valmentajia ja jalkapallotutkijoita Espanjan huipulta.

SSB:n asiakkaita ovat olleet muun muassa FC Barcelona ja Japanin jalkapalloliitto Soccer Services Barcelona valmentajat ovat valmentaneet useita nykyisiä huippupelaajia, kuten Cesc Fabregas, Carles Puyol, Jordi Alba ja Gerard Pigué.

Kyösti Lampinen kertoo, että täydennyskoulutuksella avulla luodaan parempaa ja vaikuttavampaa valmentajakoulutusta. Siten seuratasolla väki menee nopeammin eteenpäin.

– Sami Hyypiä Akatemia on osa Suomen Palloliiton ja Eerikkilän urheiluopiston strategiaa. Kehittämällä kokonaisvaltaista dataa, luomalla valmentajien täydennyskoulutusta , toimimalla suoraan seurojen kanssa, me hoidamme omaa rooliamme suomalaisessa jalkapalloperheessä.

Ensin Pohjoismaiden huipulle, sitten voittoja Euroopassa

Kyösti Lampinen

Tähän asti on toimittu 10-14-vuotiaiden pelaajien kanssa. Kun samat pelaajat ovat ovat 22-25-vuotiaita, niin tason pitäisi olla aivan toinen kuin tänään.

– Ensin Pohjoismaiden huipulle, sitten voittoja Euroopassa, ja sitten totta kai sitten arvokisoissa menestyminen on koko suomalaisen jalkapallon tavoite.

Uutta tasokasta majoitustilaa tulossa

Huippu-urheilun valmennus ei tavallisia liikunnallisia suomalaisia Eerikkilään vedä. Heitä varten opistolle rakennetaan huviloita ja muuta korkeatasoista majoitustilaa.

Alueelle on kaavoitettu melkoiset määrät hehtaareita majoitustilojen rakentamista varten.

– Tuomme Eerikkilään uudenlaisen asumismuodon. Majoitustilat palvelevat olemassa olevia asiakkaitamme, siis jalkapalloilijoita ja salibandyn pelaajia. Mutta ennen muuta perheitä ja yritysasiakkaita, selittää Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.