1. yle.fi
  2. Uutiset

Meikkitaiteilijan juhlakausi on haasteellinen maraton – kestävään meikkiin ei oikotietä

Voi sitä pettymyksen tunnetta, jos juhlissa kävelee vastaan samanlainen juhlakostyymi kuin itsellä on. Identtinen kampauskin voisi nolottaa. Entäpä, jos joka toisella naisella on samanlainen meikki?

ilmiöt
Meikkitaiteilija meikkaa asiakastaan
Tiina Kokko / Yle

Itsenäisyyspäivän juhlat, itsenäisyyspäivän etkot, lakkiaiset, pikkujoulut ja kaikenlaiset muut pippalot. Joulunalusaikana kampaajan tai meikkaajan tuolille istuu henkilö jos toinenkin. Myös juhla-asukauppiailla ja ompelijoilla on oma lusikkansa loppuvuoden juhlasopassa.

Juhlapäivänä jokainen haluaa loistaa ainutlaatuisessa puvussaan ja kampauksessaan. Pienoinen katastrofi – joskin lähinnä ylpeyttä kolauttava – syntyy, jos samoissa juhlissa jollain toisellakin on yllään samanlainen asu kuin itselläkin on.

Se tuo vähän haastetta, ettei tulisi kahta samanlaista meikkiä vastaan.

Tiina Lamberg

Tämä koskee lähinnä naisia. Miehillä on paljon helpompaa. Jos kaikilla herrasmiehillä on frakki, siitä kukaan ei ole moksiskaan.

Samanlaisen juhlakoltun syndrooma pätee myös kampauksiin ja – yllätys, yllätys – meikkiinkin.

Hämeenlinnassa meikkistudiota pitävä Tiina Lambergilla itsenäisyyspäivän aatto ja itse itsenäisyyspäivä on kiireistä aikaa. Perjantaina hän tekee 12 meikkiä. Suurin osa meikattavista suuntaa samoihin juhliin.

– Se tuo vähän haastetta, ettei tulisi kahta samanlaista meikkiä vastaan.

Koska kyse on juhlameikistä ja näyttävästä sellaisesta, pohditaan meikkiäkin jo hyvissä ajoin. Esimerkiksi osa valmistautuu jo elokuusta lähtien perjantain isoihin juhliin Vanajanlinnassa.

– Kyllä sitä on etukäteen suunniteltava puvun ja kampauksen kanssa sopivaa meikkiä, kun tehdään näyttävää juhlameikkiä, Lamberg valottaa.

Älä pelkää vahvaa meikkiä

Kimallus, paljetit ja muu säihke loistavat kauden juhlamuodissa. Trendi näkyy myös meikeissä ja vaatii paljon myös meikiltä.

– Kun on juhlapuku päällä ja kampaus päässä, meikki häviää hyvin äkkiä.

Meikkausvaiheessa arkivaatteiden kanssa meikki voi näyttää hyvinkin voimakkaalta, mutta sitä ei kannata pelätä. Kun iltapuku on yllä ja kampaus viimeisen päälle, meikistä on "hävinnyt" puolet.

– Tiedän sen 15 vuoden kokemuksella, Tiina Lamberg naurahtaa.

Kun on juhlapuku päällä ja kampaus päässä, meikki häviää hyvin äkkiä.

Tiina Lamberg

Mutta miten ihmeessä meikin saa kestämään koko illan?

Kestävään meikkiin ei ole oikotietä, Lamberg huomauttaa. Kaiken a ja o ovat hyvä tuotteet ja meikin pohjustus.

– Pohja pitää tehdä hyvin, että siihen saa päälle kestävän meikin. Ammattituotteet ovat todella teknisiä ja ne ovat tehty kestämään.

– Kyllä minä morsiamillekin yleensä lupaan, että seuraavana päivänä voi vielä mennä aamupalalle samalla meikillä.

Meikkitaiteilija Tiina Lamberg sanoo, että kestävän meikin pystyy tekemään myös itse.

– Kunhan tekee huolellisesti, harjoittelee tekniikan ja hankkii hyvät tuotteet.

Lue seuraavaksi