1. yle.fi
  2. Uutiset

Itsenäisyyspäivän muistio

Launtaina juhlitaan Suomen itsenäisyyttä. Juhlapäivä tuo muutoksia kauppojen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin.

Kotimaan uutiset
Suomen lippu ja kaksi kynttilää.
Arja Lento / Yle

Itsenäisyyspäivän osuminen lauantaille vaikuttaa aukioloaikoihin jo tänään perjantaina. Monet terveysasemat, kirjastot sekä pienet kaupat sulkevat ovensa normaalia aikaisemmin.

Postin ja Alkon myymälät ovat auki kello 18:aan asti. Sen jälkeen ne sulkevat ovensa koko viikonlopuksi, joulupukin pääpostia lukuun ottamatta. Napapiirin posti palvelee itsenäisyyspäivänä kello 9–19.

Itsenäisyyspäivänä kaupat ovat kiinni. Pienet, alle sadan neliön elintarvikeliikkeet saavat kuitenkin olla auki. Myös itärajan kunnissa ja Lapin länsirajalla on voimassa poikkeuslupa, jonka mukaan kaupat voidaan pitää auki myös pyhäpäivinä. Sunnuntaina kaupat voidaan pitää auki normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

VR:n lähijunaliikenne kulkee itsenäisyyspäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaan, mutta liikenteessä on illalla joitakin lisäjunia. Kaukojunat kulkevat pääosin lauantaiaikataulujen mukaan. Muutamia vuoroja on peruttu, ja kulussa on myös lisäjunia. Aikataulut voi tarkistaa VR:n kotisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Bussit liikennöivät itsenäisyyspäivänä poikkeuksellisten aikataulujen mukaan. Aikataulut voi tarkistaa Matkahuollon kotisivuilta (siirryt toiseen palveluun). Myös Matkahuollon toimipaikkojen palveluajoissa on poikkeuksia itsenäisyyspäivänä.

Lue seuraavaksi