1. yle.fi
  2. Uutiset

Tunturikeskuksissa odotetaan joulumatkailua – kotimainen matkailija arvossaan

Matkailukeskuksissa odotetaan alkanutta talvimatkailukautta varovaisen myönteisesti. Kuusamon Rukalla alkutalvi on ollut vilkkaampi kuin edellistalven aloitus, Iso-Syötteellä puolestaan joulun ja uuden vuoden aika on hotellissa varattu täyteen.

Kotimaan uutiset
Hotelli Iso-Syöte
Yle / Marko Siekkinen

Tunturikeskuksissa odotetaan joulun ajan matkailua toiveikkaana. Rukalla ja Iso-Syötteellä joulunmatkailija on perinteisesti kotimainen matkailija.

Pudasjärven Iso-Syötteen hotellin toimitusjohtaja Juha Kuukasjärvi odottaa joulumatkailua myönteisellä mielellä.

– Joulukuun ennakkovaraustilanne on hivenen parempi kuin viime vuonna. Joulu ja uusi vuosi on varattu täyteen. Keskusvaraamosta kerrotaan että joulua on myyty paremmin kuin vuosi sitten.

– Kotimaisten matkailijoiden osuus on perinteisesti korkeampi kuin ulkomaalaisten. Joulun pyhät osuvat kalenteriin mukavasti, joten se näkyy heti varaustilanteessa, kertoo toimitusjohtaja Kuukasjärvi Iso-Syötteeltä.

Myös Ruka-Kuusamon Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors luottaa kotimaisten matkailijoiden löytävän tunturiin joulun ja uuden vuoden aikaan.

– Pääosin vieraat ovat kotimaasta. Joulun jälkeen tulevat britit ja venäläiset matkailijat. Runsas lumi on meidän paras myyntivalttimme, Lindfors iloitsee.

Lue seuraavaksi