Mikkel Näkkäläjärvestä Suomen YK-nuorisodelegaatti

24-vuotias inarilaissyntyinen opiskelija Mikkel Näkkäläjärvi on valittu Suomen YK-nuorisodelegaatiksi vuodeksi 2015. Hän aikoo nostaa esiin koulutukseen, alkuperäiskansojen oikeuksiin ja nuorten asemaan liittyviä teemoja.

Yle Saame
Mikkel Näkkäläjärvi
Yle Sápmi

24-vuotias inarilaissyntyinen opiskelija Mikkel Näkkäläjärvi on valittu Suomen YK-nuorisodelegaatiksi 2015.

Päätöksen nimityksestä teki Suomen YK-liitto ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi.

Näkkäläjärvi on 17. YK-nuorisodelegaatti ja hän edustaa suomalaisia nuoria YK:n yleiskokouksessa syksyllä 2015 osana Suomen valtuuskuntaa. Hän osallistuu myös ajankohtaisiin YK-asioihin liittyvään koulutukseen ja tiedotukseen kotimaassa.

– Valinta YK-nuorisodelegaatiksi on ainutlaatuinen mahdollisuus viedä suomalaisten nuorten näkemyksiä kansainvälisille kentille. Ensi vuonna haluan nostaa esiin koulutukseen, alkuperäiskansojen oikeuksiin ja nuorten asemaan liittyviä teemoja. YK:lla on tässä keskeinen rooli, koska vain kansainvälisellä yhteistyöllä pystytään ratkomaan maailmanlaajuisia haasteita. Olen valmis hommiin!, Näkkäläjärvi päättää.

Näkkäläjärveä ehdottivat tehtävään Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Suoma Sámi Nuorat (Suomen saamelaisnuoret), Sosialidemokraattiset Nuoret ry sekä Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry.

Mikkel Näkkäläjärvi toimii tällä hetkellä varapuheenjohtajana Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:ssä sekä Sosialidemokraattiset Nuoret ry:ssä. Aikaisempaa kokemusta hänellä on muun muassa Suoma Sámi Nuorat ry:sta ja Inarin nuorisovaltuustosta.