1. yle.fi
  2. Uutiset

Turvaa lapsille ja aikuisille, Pellosniemen uusi turvakoti käyttöön tammikuussa

Uusi turvakoti Mikkelin Pellosniemessä aloittaa toimintansa tammikuun aikana. Entisessä lastensuojelulaitoksessa toimii alakerrassa nuorten vastaanottoyksikkö ja yläkerrosta on varusteltu turvakodiksi.

turvakodit
Turvakoti
Adam Bellgrau / Yle

Mikkelin Pellosniemen uuden turvakodin remontti on valmistumaisilan. Se on sisältänyt muun muassa erilaisia turvajärjestelyjä ja erillisiä sisäänkäyntejä. Asuntoja turvakotiin tulee seitsemän. Niihin voidaan sijoittaa vanhempi lasten kanssa tai myös yksittäinen aikuinen, kertoo Mikkelin kaupungin perhepalveluiden johtaja Johanna Will-Orava.

Työntekijöitä turvekotiin tulee aikanaan kaikkiaan seitsemän. Heistä viisi on jo palkattu. Tarvittaessa joustoa saadaan yhteistyöllä nuorten vastaanottoyksikön kanssa. Turvakodin kulut vuositasolla ovat noin 270.000 euroa.

Uusi laki turvaa turvakotien rahoituksen

Uuden, eduskunnan käsittelyssä olevan turvakotilain myötä turvakotien rahoituksesta vastaa valtio.

Mikkeliläinen SDP:n kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Pauliina pitää uutta turvakotilakia merkittävänä edistyksenä. Viitamiehen mukaan Mikkelin päätös perustaa kaupunkiin turvakoti on nyt entistä järkevämpi ja ajankohtaisempi.

Laki läpäisi eduskunnassa ensimmäisen käsittelyn viime torstaina ja toinen käsittely on tällä viikolla. Lain on määrä tulla voimaan heti ensi vuoden alussa.

Lue seuraavaksi