1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmeniä pidätetty Rooman mafiaratsioissa – pormestarilta pyöräily kielletty turvallisuussyistä

Rikolliset haluavat raivata Rooman pormestari Ignazio Marinon tieltään. Poliisin puhelinkuuntelunauhoista on käynyt ilmi, että tunnetun roomalaisrikollisen joukot yrittivät saada pormestarin suostumaan yhteistyöhön. He eivät kuitenkaan onnistuneet suunnitelmassaan.

Ulkomaat
Ignazio Marino.
Rooman pormestari Ignazio Marino lehdistötilaisuudessa Roomassa 5. joulukuuta. Giuseppe Lami / EPA

Rooman pormestari Ignazio Marinolle on tarjottu poliisisuojelua. Tapauksen taustalla ovat ratsiat, joissa käsirautoihin päätyi niin tärkeitä poliitikkoja kuin pahamaineinen gangsteri. Polkupyöräilijänä tunnettua pormestaria on nyt kielletty pyöräilemästä.

– Suututan kuulemma hyvin vaarallisia järjestöjä, Marino on kommentoinut tilannetta.

Poliisin puhelinkuuntelunauhoista on käynyt ilmi, että tunnetun roomalaisrikollisen joukot yrittivät saada pormestarin suostumaan yhteistyöhön. He eivät kuitenkaan onnistuneet siinä.

Tiistaina poliisi pidätti 37 ihmistä ja kertoi, että sadan ihmisen tekemisiä tutkitaan. Heidän joukossaan on Marinon edeltäjä Gianni Alemano. Hän oli ennen pormestariutta 2000-luvun alussa Silvio Berlusconin toisen ja kolmannen hallituksen maatalousministeri. Hänet muistetaan myös uusfasistisen puolueen nuorisojärjestön entisenä johtajana.

Liikemiehiä ja paikallisia poliitikkoja epäillään muun muassa korruptiosta ja rahanpesusta. Ratsioissa on takavarikoitu omaisuutta noin 200 miljoonan euron arvosta.

Pidätettyjen joukossa on Massimo Carminati, joka kuului Roomaa 1970–80-luvuilla pelotelleeseen Maglianan rikollisjoukkoon. Carminatin rikolliskollegat kutsuvat häntä Rooman viimeiseksi kuninkaaksi.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi