Kasmir Linnan juhlien jatkoilla: Pysyn tyylilleni uskollisena

Koko ikänsä musiikkia tehnyt laulaja-lauluntekijä löi läpi Vadelmavene-biisillään. Nyt Kasmir elää suurinta unelmaansa.

Linnan juhlat
Kasmir, Thomas Kirjonen.
Kasmir heinäkuussa 2014.Yle

Kasmir nousi viimeistään koko kansan tietoisuuteen keväällä julkaistun Vadelmavene-sinkun myötä. Muusikon elämä on sen jälkeen ollut erittäin kiireistä, mutta palkitsevaa.

– On uskomattoman hienoa elää suurinta unelmaansa, Kasmir kertoo.

Mutta mitä Vadelmavene merkitsee miehelle itselleen?

– Mielikuvaa. Näin aikoinaan Vadelmavenepakolaisen mainoksen KOM-Teatterin ovessa ja ajattelin, että siinäpä huvittava visuaali. Vadelmavene -laulun kertoessa Hangosta ja Hangon ollessa vahvasti ruotsinkielinen kaupunki, oli visuaalista lainattu Vadelmavene oiva nimi biisille.

Kasmir kutsuttiin Linnan juhlien jatkoille artistivieraaksi 12. marraskuuta. Kutsun esitti housebandin kapellimestari Kalle Torniainen.

– Se tuntui upealta! Tämä vuosi on muuttanut elämäni sataprosenttisesti. En olisi vielä seitsemän kuukautta sitten uskonut esiintyväni Linnan juhlien jatkoilla! Ja viimeistään ensi vuonna vietän itsenäisyypäivää sitten itse Linnassa, mies nauraa.

Kasmir aikoo hurmata jatkovieraat Vadelmaveneellä sekä Iholla-biisillä. Pukeutumistyyliään hän kuvailee melko yksinkertaiseksi ja hillityksi.

– Mustaa ja valkoista.

Entä se "melko"?

– Pysyn tyylilleni uskollisena ja käytän lenkkareita sekä snapback-mallista lippalakkia.

Illan odotuksia Kasmirin on mahdoton kuvailla.

– Olen edelleen niin äimällä lyöty, että edes esiinnyn jatkoilla. Todennäköisesti etsin Elastisen heti keikan jälkeen. Hän on ainoa tuttu näissä juhlissa.

Kasmirin elämä on siis muuttunut todella paljon. Hän itse haluaisi auttaa ihmisiä muuttamaan asenteitaan.

– Haluaisin tsempata niitä. Sen sijaan että naapuria vihataan hänen uuden autonsa takia, pitäisi kysyä mitä hän on tehnyt, että ajaa tuollaisella autolla? Mitä minun tarvitsee tehdä, että pihassani seisoisi samanlainen auto?