Ateenassa arvioidaan viikonlopun protestien tuhoja

Ateenan marssi järjestettiin teini-ikäisen pojan ampumisen vuosipäivänä. Välikohtauksia on kerrottu tapahtuneen myös Thessalonikissa ja Patraksessa.

Ulkomaat
Mielenosoittajat ottavat yhteen poliisien kanssa
Mielenosoittajat ottavat yhteen poliisien kanssa 6. joulukuuta Ateenassa.Simela Pantzartzi / EPA

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa on sunnuntaina arvioitu viikonlopun protestien tuhoja. Marssi kaupungin keskustassa muuttui levottomaksi lauantai-iltana.

Mielenosoittajat heittelivät kiviä ja polttopulloja, ja poliisi puolestaan käytti kyynelkaasua ja vesitykkiä. Kymmenkunta poliisia loukkaantui.

Poliiseilta saatujen tietojen mukaan ainakin yli 200 mielenosoittajaa pidätettiin.

Ateenan varapormestari Giorgos Apostolopoulos arvioi paikallisen radiokanavan haastattelussa, että vahingot olisivat mittaamattomia, mutta AFP:n toimittajan mukaan näkyviä tuhoja oli vähän: bussipysäkkejä oli vandalisoitu pääkadulla ja esimerkiksi ikkunoita rikottu muutamilla kaduilla.

Marssi järjestettiin teini-ikäisen pojan ampumisen vuosipäivänä. Poliisi ampui hänet vuonna 2008, ja marsseja on järjestetty siitä lähtien vuosittain. Tänä vuonna marssille osallistui poliisin mukaan noin 5 000 ihmistä ja järjestäjien mukaan 10 000. Yhteenotot tapahtuivat marssin loppupuolella.

Välikohtauksia kerrottiin tapahtuneen myös Thessalonikissa ja Patraksessa.

Lähteet: AFP, AP