Kysely: Iso osa kansasta ei usko valtiovarainministeriin

Valtiovarainministerin omat joukot sanovat Antti Rinteen onnistuneen tehtävässään. Sen sijaan hallituskumppanin ja opposition suunnalta tulee kritiikkiä.

politiikka
Antti Rinne pitää puhettaan Kotkassa.
Yle

Suomalaisista jopa 40 prosenttia katsoo, ettei valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) ole onnistunut työssään. Onnistuneena hänen toimiaan pitää 24 prosenttia Keskisuomalaisen (siirryt toiseen palveluun), Savon Sanomien (siirryt toiseen palveluun), Karjalaisen (siirryt toiseen palveluun), Etelä-Suomen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) ja Suomen Lehtiyhtymän (siirryt toiseen palveluun) aluelehtien teettämään kyselyyn vastanneista.

Huomattavaa on se, että liki kolmannes vastanneista ei osannut ottaa kantaa Rinteen onnistumiseen ministerinä.

Tiukinta kritiikkiä ministeri Rinteen toimille tule hallituskumppanin eli kokoomuksen suunnalta. Myös keskustan ja perussuomalaisten kannattajat ovat kriittisiä. Sen sijaan SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajat suhtautuvat myönteisimmin ministerin onnistumiseen tehtävässään.

Kyselyn taustoista selviää myös, että opiskelijoista ja eläkeläisistä kolmannes pitää Rinteen toimia ministerinä onnistuneina. Johtavassa asemassa työskentelevät ja yrittäjät taas suhtautuvat kriittisimmin Rinteeseen.

Vastaava kysely tehtiin elokuussa, eikä mielipiteissä ole juurikaan tapahtunut muutoksia.

Tietoykkösen tekemää kyselyä varten tehtiin tuhat haastattelua.