1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tulipalo suolanpoistolaitoksella aiheutti vesikriisin Malediiveilla

Malediivien pääsaaren asukkaat ovat olleet jo neljä päivää ilman juomavettä. Naapurimaat ovat aloittaneet juomaveden toimittamisen saarelle.

Ulkomaat

Suolanpoistolaitoksella syttynyt tulipalo on jättänyt yli 100 000 malediivilaista ilman juomavettä saarivaltion pääkaupungissa Maléssa. Asukkaat ovat olleet jo neljä päivää ilman hanavettä torstaina syttyneen tulipalon jälkeen.

Vesikriisi on aiheuttanut levottomuuksia Malén kaduilla. Asukkaat ovat tapelleet vesipulloista ja hyökänneet kauppoihin, jotka ovat säännöstelleet veden myyntiä. Malediivien hallitus julisti sunnuntain ja maanantain yleisiksi vapaapäiviksi, jotta levottomuudet laantuisivat.

Muun muassa Intia, Sri Lanka ja Kiina ovat lähettäneet satoja tonneja juomavettä saarelle. Bangladesh ilmoitti sunnuntaina lähettävänsä 100 000 litraa juomavettä ja viisi siirrettävää suolanpoistolaitosta.

Vesikriisi ei vaikuta muilla saarilla oleviin turistikohteisiin. Malediivien luksushotelleilla on omat sähkö- ja suolanpoistolaitokset.

Suolanpoistolaitoksen korjaustöissä saattaa kulua vielä useita päiviä, arvioivat viranomaiset. Poliisi selvittää paraikaa palon syttymissyytä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi