Säräpitäjän koululaiset valitsivat juhlaruoan – perinneherkkua ei lautaselta löydy

Koulut voivat hakea itselleen kouluruokadiplomia osoituksena laadukkaan kouluruoan tuottamisesta. Lemin koulukeskuksessa diplomin saamista juhlitaan oppilaiden toiveruoan kera. Seitsemänneksi ihmeeksi nimettyä särää ei oppilaiden lautasilta löydy.

Kotimaa
YLE Etelä-Karjala

Kouluruokailun ja sen tekijöiden arvostusta nostetaan nykyään kouluruokadiplomin avulla. Samalla kohotetaan kouluruokailu näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Etelä-Karjalassa ensimmäisinä kouluruokadiplomin ovat saaneet Savitaipaleen ja Lemin koulukeskukset. Lemillä diplomia pidetään tärkeänä koulun imagon kehittäjänä.

– On se tärkeää, että tulee tunnetuksi kunnassa ja maakunnassa, että tehdään hyvää ruokaa, sanoo Lemin kunnan ruokapalveluesimies Miia Korhonen.

Huomenna tiistaina diplomia juhlitaan Lemin koulukeskuksessa oppilaiden toiveruoan kera.

Kebabia ja riisiä, se on heille oikea herkku.

Lemin kunnan ruokapalveluesimies Miia Korhonen

– Kebabia ja riisiä, se on heille oikea herkku. Kyllä heille maistuu tavallisesti hyvin broileri- ja makaroniruoat, mutta myös puurostakin opiilaat tykkäävät, sanoo Korhonen.

Diplomi viestii laadusta

Kouluruokadiplomia voivat hakea Suomessa perusopetusta antavat oppilaitokset, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset yhteistyössä ruokapalveluntuottajan kanssa. Diplomia voi hakea kouluruokadiplomi (siirryt toiseen palveluun)-sivun kautta.

Kouluruokadiplomin saamiseksi täytyy ruoantuottajan osoittaa olevansa ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti sekä ekologisesti kestävän kouluruokailun tuottaja.

Diplomin myöntää ammattikeittöosaajat ry. Tähän mennessä kouluruokadiplomi on myönnetty 148 koululle.