Haukio luotti asuvalinnassaan Vatikaanin laatuun

Pieni porilainen Sataneuleen vintage-myymälä nousi viikonloppuna muodin keskiöön. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio kertoi, että Linnan juhlissa ihastuttaneen puvun kankaat löytyivät kyseisen liikkeen varastosta. Sataneuleen toimitusjohtajan Eija Pöystin mukaan Haukio luotti valinnassaan samaan valmistajaan kuin Vatikaani aikoinaan.

Kotimaa
Jenni Haukio ja Sauli Niinistö kuvassa
Lehtikuva

Eija Pöystin puhelin pirisi lauantai-iltana taukoamatta. Kun Sataneuleen toimitusjohtaja tarkisti viestinsä, yllättyi hän saamastaan palautteesta.

– Ilokseni huomasin, että Jenni Haukion kaunis puku oli aiheuttanut ihastusta Linnan juhlissa. Itsekin pääsin osalliseksi siitä ihastuksesta, mutta täysi kunnia kuuluu kyllä puvun suunnittelijalle, Sataneuleen entiselle työharjoittelijalle Sari Nordströmille, Pöysti toteaa.

Kankaiden taustalta löytyy tarina

Tasavallan presidentin puolison päällä itsenäisyyspäivänä nähty vaaleansininen luomus herätti laajaa huomiota myös julkisuudessa. Puvun kangas, vintage-brokadi, löytyi pienestä ja perinteikkäästä porilaisesta liikkeestä. Siellä kankailla on vielä oma tarinansa.

– Tämä kangas on peräisin tehtaasta, jota Vatikaani ja paavikin aikoinaan käyttivät. Jos Vatikaani hyväksyy jonkun kankaan, niin se kertoo jo laadusta. Siellä ei ole viimeisen euron päälle katsottu, Pöysti kertoo.

Vintage-kankaat ovat tänä päivänä hyvin suosittuja. Niiden suosio johtuu Pöystin mukaan juuri laadusta. Se takaa, että vanhatkin kankaat kestävät käytössä pitkään.